Чим корисна “лимонна вода”

0
Чим корисна
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо в склянку води вичавити половинку лимона, вийде легкий напій, що освіжає. Він, окрім приємного смаку, має ще й цілий набір корисних властивостей. Дієтологи рекомендують пити воду з лимоном вранці натщесерце, але робити це не щодня, а курсом — один раз на сезон протягом 10-15 днів. Чим корисна лимонна вода?

Подробиці

Покращує роботу травної системи

Мабуть, це найважливіша корисна властивість лимонного соку. Він запускає обмінні процеси, розгойдує метаболізм, покращує процеси засвоєння їжі. Щоб покращити роботу травної системи, необхідно випивати воду з лимоном саме вранці та натщесерце. Так вона має максимально сприятливий ефект.

Очищує організм від шлаків та токсинів, покращує зовнішній вигляд

Вода, що містить лимонний сік, ефективно очищає організм від зайвих шлаків, токсинів та інших речовин. У цьому вона діє на організм людини дуже м’яко. Шлаки та токсини забруднюють пори, надають шкірі тьмяний колір, а через відсутність вітамінів волосся і нігті стають ламкими. Лимон ефективно справляється із цими проблемами.

Зміцнює імунітет і має протизапальний ефект

Лимонний сік — цінне джерело вітамінів та мінералів. Широко відомі цілющі властивості цього фрукта. Він ефективно зміцнює імунітет. До складу лимона входять вітаміни А, групи В, С, Р, кальцій, фосфор, залізо, магній, цинк, калій. Високий вміст вітаміну С знижує ризик виникнення простудних та інфекційних захворювань. Аскорбінова кислота активно бореться з мікробами та вірусами та підвищує захисні сили організму.

Допомагає схуднути

Вода із лимоном допомагає прискорити процес втрати зайвих кілограмів. Лимонна кислота сприяє розщепленню жиру. Пектинові волокна, які входять до складу лимона, допомагають пригнічувати почуття голоду та контролювати апетит.

Вода з лимоном підіймає настрій

Навіть просто аромат лимона здатний прогнати почуття смутку та тривоги, заспокоїти нервову систему. А ранкова склянка води з лимонним соком підіймає настрій та заряджає бадьорістю на весь день.

Варто пам’ятати, що вживати лимонну воду дозволено лише в тому випадку, якщо немає жодних протипоказань за станом здоров’я чи алергії на лимони.

попередня статтяЯк приготувати желе з медом та апельсинами
наступна статтяЯк зберігати часник, щоб не сох і не гнив
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я