Як правильно відварити пельмені, щоб вони не злипалися: 5 хитрощів

Навіть пельмені можна зіпсувати, якщо готувати страву не враховувати деякі хитрощі.

Якщо неправильно варити напівфабрикат, він неминуче злипнеться. Вживати таку страву дуже проблематично, оскільки на тарілці вона виглядає не надто апетитно.

Деякі маленькі лайфхаки в приготуванні допоможуть завжди досягати потрібного результату.

У чому полягають основні секрети

Замочування

Далеко не всі господині знають про те, що пельмені потребують попереднього замочування. Завдяки цій простій хитрості у напівфабрикату з’являється незвична соковитість.

Завдяки цій хитрощі пельмені не злипнуться і не розваляться. Залишити продукт у воді потрібно буквально на кілька хвилин.

Температура

Якщо ви відправите напівфабрикат у холодну воду, то фінальний результат вас навряд чи потішить. Адже саме через цю помилку пельмені можуть злипатися. Тому пельмені треба класти лише в киплячу воду.

Спеції

Несмачні пельмені навряд чи комусь припадуть до смаку. І якщо до м’ясної начинки зазвичай найменше претензій, то тісто виходить дуже прісним і нецікавим. Декілька горошин перцю, сушена зелень і лавровий лист допоможуть виправити ситуацію.

Додаткові склянки води

Про цю хитрість теж не всі чули, оскільки в інструкції з варіння пельменів про це нічого не йдеться. Однак потрібно двічі вливати додаткову склянку рідини. Вперше вводимо після кипіння. Знову чекаємо потрібної реакції та знову вливаємо воду. Завдяки цьому соковитість страви помітно зростає.

Олія

Продукти з борошна можуть злипатися без олії або масла. Зокрема, з цим ми стикаємося при варінні спагетті. Тому в процессі варіння в воду вливають 1-2 ложки будь-якої рослинної олії або додають шматочок вершкового масла. Цю ж хитрість можна використовувати і щодо пельменів.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я