Що потрібно знати, щоб підібрати ідеальний тональний засіб для обличчя

0
Що потрібно знати щоб підібрати ідеальний тональний засіб для обличчя
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вибір тонального засобу – непросте завдання, і справа навіть не у відтінках. Основи робляться з різних матеріалів, які можуть конфліктувати з твоєю шкірою: скочуватися,  викликати лущення або жирний блиск. Крім того, хороший тональний засіб має бути легким та практично непомітним. Розбираємось у тонкощах формули і підказуємо, які допомагають вибрати основу твоєї мрії.

Існує 4 різновиди: жирна, суха, комбінована, нормальна:

  • Жирна примітна розширеними порами та схильністю до блиску. Крім того, вона щільна та менш чутлива до впливу зовнішніх факторів. За рахунок зволоження жирна шкіра повільніше старіє, але її стан може погано працювати через надмірний або, навпаки, недостатній догляд.
  • Суха шкіра схильна до лущення і швидкого старіння: щоб не допустити, її весь час потрібно зволожувати. Зате на ній майже не видно пори.
  • Комбінована, як правило, щільна і жирна в Т-зоні (в області чола, носа, підборіддя), але суха в U-зоні (в районі щік та вилиць).
  • Нормальній шкірі властиві однорідний колір і рельєф, рівномірна матова текстура, відсутність жирного блиску та лущення.

Визначити тип шкіри ти можеш за допомогою чистої паперової серветки – приклавши її до обличчя на 2-3 хвилини. Це варто зробити приблизно через 30-40 хвилин після вмивання. Якщо на серветці видно жирні плями в T-зоні – у тебе, мабуть, комбінована шкіра. Папір чистий – отже, тобі властивий сухий тип. Нормальна шкіра залишає рівномірні і ледь помітні плями.

Розуміння того, який у тебе тип шкіри, допоможе підібрати таку основу, яка не скочуватиметься, швидко вбиратиметься і не призведедо акне. Крім того, зараз на ринку представлені засоби в яких склад зволожує і живить дерму. Знаючи свої особливості, ти зможеш якісно подбати про свою красу.

Вибери потрібний формат та склад

 

Існують десятки варіацій тональних засобів. Перерахуємо найпопулярніші:

  • Пудри. Є мінеральні – вони представлені у вигляді порошку – та пресовані. Обидва типи примітні тонким покриттям із фарфоровим фінішем. Пудри швидко розчиняються у праймері чи себумі, тому добре підходять для комбінованої чи жирної шкіри. Варто пам’ятати, що мінеральна основа не приховує всіх властивостей, а лише злегка коригує тон.
  • Крем-пудри. Вони є гібридом тональних кремів та мінеральних засобів. Вони матують обличчя і щільно лягають, камуфлюючи всі недоліки обличчя. Найчастіше крем-пудри рекомендують людям із жирною чи комбінованою шкірою.
  • Креми. Вони діляться на рідкі та густі. Перші швидко розтушовуються, добре закриваються почервоніння та плями, підходять для будь-якої шкіри, крім жирної: найчастіше в їх основі лежать олії, а через надмірне виділення себуму швидко пливуть і втрачають свіжий вигляд. Густі креми мають щільну текстуру, яка приховує всі недоліки, захищає від впливу навколишнього середовища і зволожує її. З цієї причини їх радять людям із тонкою та сухою шкірою.Також існують матуючі засоби без масел: вони створені спеціально для власниць жирної та комбінованої шкіри. У складі таких кремів є абсорбуючі частинки, що вбирають надлишки жиру. Візажистка з Торонто Крістін Чо каже, що вони гарні самі по собі, при цьому ефект матуючих засобів можна посилити за допомогою праймерів.
  • Стіки. Щільні засоби на парафіновій або олійній основі, упаковані в олівець або пластиковий утримувач. Вони приховують усі почервоніння, нерівності та прищі. Їх варто застосовувати дозовано: є ризик перестаратися та досягти ефекту штукатурки. Однак їх можна використовувати і людям з жирним або комбінованим типом.

Деякі візажисти, наприклад Сенді Лінтер, відносять до тональних засобів BB- та CC-креми. Крім того, вона включає стандартну класифікацію. Ці зволожуючі сонцезахисні засоби з пігментами з’явилися кілька років тому.

BB- та CC-засоби підходять широкому колу користувачів: вони в міру живлять, зволожують та матують. Однак, як і пудри, такі склади не мають щільного покриття, а маскують лише малопомітні капіляри або почервоніння і вирівнюють тон. Все тому, що креми містять так мало барвників, що вони відразу зливаються основним тоном шкіри.

Кожному типу шкіри потрібен свій засіб. Наприклад, на обличчя з жирним блиском марно наносити водостійку масляну основу: вона відразу розпливеться через підвищений виробіток себуму. Суха шкіра не товаришує з мінеральними пудрами, засобами, що матують, і крем-пудрами: вони позбавляють вологи і без того зневоднене обличчя. Для комбінованого типу важко відразу підібрати ідеальний засіб, адже для нього актуальні обмеження для перших двох різновидів. Навіть для нормальної шкіри є перелік небажаних засобів. Хоча вона приймає практично всі текстури – варто стежити, щоб у складі не було спирту, ароматів, тальку, мінеральних масел, які можуть викликати роздратування та забити пори.

Знайди відповідний колір

Зазвичай тональний засіб шукають, наносячи тестер на зап’ястя. Проте візажист Аллен Авенданьо стверджує, що такий підхід є помилковим, адже ця зона зазвичай світліша за обличчя. Те саме стосується і передпліччя: воно помітно темніше.

Натомість спробуй нанести тональну основу на шию або невелику ділянку на обличчі — наприклад кінчик носа. Щоб знайти ідеальний засіб, постарайся не фарбуватися перед походом до магазину: так тобі не доведеться швидко поправляти макіяж або намагатися змішати тестер з уже використаним кремом.

Не забувай, що тональні засоби допомагають скоригувати колір. Якщо у тебе червоний колір обличчя – спробуй засоби з жовтуватим або блідо-зеленим відтінком. Для додання свіжості використовуй основи з рожевим тоном.

попередня статтяТри елегантні образи з легінсами: підійдуть навіть для офісу
наступна статтяНавіщо вішати гілки евкаліпта у душі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я