Маттіола – нове відкриття у боротьбі за врожай картоплі

0
Маттіола – нове відкриття у боротьбі за врожай картоплі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Останні десятиліття виростити картоплю стало проблематично. Усьому виною колорадський жук. Хімічні препарати не варіант для їстівних овочів. Несподівано знайшлася гарна та ароматна альтернатива. Це квітка, яку мало хто саджає на своїх городах.

Нехімічний спосіб захисту картоплі

Виростити чистий урожай картоплі без використання хімікатів – мрія всіх городників. Є чимало отруйних рослин, які вбивчо діють на заокеанського гостя. Але вони шкідливі для людини. Інші способи, як настій полину, пижми, червоного перцю, ефективні після неодноразового застосування, але жук з часом адаптується до всіх запахів.

Маттіола – нове відкриття у боротьбі за врожай картоплі

Рослина має другу назву – нічна фіалка. Огородники помітили, що де росте матіола, там різко знижується кількість жуків, грунт стає рихлішим і картопля краще росте. Зараз її використовують по-різному:

  • висаджують по картоплі в міжряддя, частота посадки значення не має, на розсуд городників. Увечері та вночі рослина починає виділяти аромат, який не переносять колорадські жуки та залишають картопляну ділянку. Радіус дії запаху охоплює не менше метра;
  • роблять розчин для обприскування. Для цього зривають наземну частину квітки, настоююють її у воді, бажано підігрітій до 50 градусів. Співвідношення рідини та рослини значення не має: чим більше квітів, тим ефективнішим буде результат, а кількість води визначають за розміром картопляної ділянки. Для більшого прилипання додають мило або крохмаль.

Зверніть увагу! Маттіолу необов’язково висаджувати у кожний ряд, враховуючи радіус дії. Достатньо буде одного ряду квітів на кожні чотири картопляні грядки або використовувати шаховий спосіб посадки.

попередня статтяЧому не можна 16 серпня робити “генеральне” прибирання
наступна статтяТурецька томатна закуска, яка зникає зі столу за лічені хвилини
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я