Для чого потрібна решітка в духовці: 8 із 10 людей не знають це

0
Для чого потрібна решітка в духовці: 8 із 10 людей не знають це
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мало хто знає, що на решітці духовки можна приготувати безліч страв. А ось більшість господарок просто ставлять на неї форми для випічки, а користуються лише деком. Розкажемо, як можна користуватися і які страви в духовці приготувати саме на решітці.

Подробиці

Коли немає часу на приготування і паралельно є багато справ, чудовий вихід — готувати в духовці. Один із безпрограшних варіантів вечері, коли у вас є всього пів години, — це ковбаски-гриль із картоплею. Чому саме решітка в духовці? Викладаєте на неї ковбаски (сосиски, сардельки — що завгодно), а вниз на лист викладаєте картоплю. Слідкуйте за готовністю картоплі, сік з ковбасок стікає на неї — 30 хвилин і все готове.

Крім того, на решітці можна приготувати… шашлик. У підготовці м’яса немає нічого незвичайного: маринуйте його за таким рецептом, як ви звикли робити це для будь-якого пікніка або застілля на природі. А потім розігріваєте духовку до 200 градусів і смажте м’ясо на решітці під грилем близько 30 хвилин. Виходить не гірше, ніж на багатті, лише димка не вистачає.

Ще один відмінний варіант користуватися решіткою духовки — приготування піци. У великих піцеріях зазвичай стоїть дров’яна піч, де піца готується не більше 5 хвилин. Але там піч зсередини прогріта з усіх боків, а духовка зазвичай гріє лише зверху та знизу. Тому, якщо готувати піцу саме на решітці, а не на листу, тісто добре підходить і знизу, тоді як начинка просмажується зверху. 4-5 хвилин — і готово.

попередня статтяЯк смачно замаринувати гриби для гриля: “секретна” порада
наступна статтяЯк приготувати смачне варення з ожини: “фірмовий” рецепт
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я