Іван Дорн випустив кавер на пісню «Океану Ельзи», де в головних ролях – він зі своєю дружиною

0
Іван Дорн випустив кавер на пісню «Океану Ельзи», де в головних ролях – він зі своєю дружиною
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

2001-го гурт «Океан Ельзи» випустив альбом «Модель». Там серед інших була пісня «Сьогодні». Вона, може, й не стала головним треком платівки, але раптово продовжила життя. Точніше, до цього приклав руку Іван Дорн. Через 20 років він представив власну версію пісні, а потім — кліп на неї.

Зважаючи на все, це не частина якогось масштабного триб’ют-проекту, як це було зовсім недавно з Metallica, «Мумій Троль» та t.A.T.u. Принаймні в анонсуючих постах Ваня нічого такого не пише, а акаунти «Океану Ельзи» та фронтмена гурту Святослава Вакарчука відмовчуються. Натомість Дорн досить багатослівний. Музикант почав, мабуть, із кращої реклами власного релізу. «Біжать мурашки і навертаються сльози від цього треку», – написав Ваня. Пісню «Тобе нема сьогодні» вони записали разом із Rozhden — співаком та саунд-продюсером, з яким раніше працювали над синглом «Крім тебе». У свою нову роботу музиканти вклали душу, любов, вдихнули нову силу, переосмислили легендарний хіт.

Кавер не змінив пісню до невпізнання, як це могло бути з урахуванням того, як відрізняється манера виконання Вакарчука від манери його раптового наступника. Навпаки, нова версія починається так само, як і оригінал. Але до приспіву в хід йдуть біти, які пожвавлюють і осучаснюють інструментальну баладу.

Із кліпом окрема історія. Ідею запропонувала Юлія Паскаль — режисерка, яка досі була дизайнеркою. Але, мабуть, її нестандартний підхід та бачення кадру так сподобався Дорну, що тепер у неї з’явилася друга професія. Історія вийшла зворушлива, але з драматичним підтекстом: у кадрі Ваня та його дружина, які очевидно щасливі та закохані. Але іноді ми бачимо, як головний герой повільно і правильно йде під воду. Благо наприкінці йому вдається виплисти. Так як історія досить відверта і глибока, роль коханої виконала дружина Дорна.

«Ми з моєю дружиною Настею завжди вважали, що особисте має залишатися особистим і не хотіли особистої уваги. Але через спільні 14 років ми готові до цієї уваги як дві особи зі своїми індивідуальними світами»,

— пояснив такий хід музикант.

Це перший сольний музичний реліз Вані після кількох відеопроектів. На початку жовтня він випустив документалку на честь 11-ї річниці «Дорнабанди», власного творчого об’єднання. А потім знову потрапив у кадр до Сергія Мезенцева. У лютому 2021-го Ваня був гостем на його підкасті, а тепер став головним героєм мокьюментарі, присвяченого виходу треку «Мозоль» – фіта з Constantine.

попередня статтяЗачіски в стилі француженок, які будуть актуальні завжди
наступна стаття“Робіть фізичні вправи кожні півтори години”: як і скільки треба відпочивати від роботи?
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я