Рецепт найкращої ікри з печених баклажанів на зиму

0
Рецепт найкращої ікри з печених баклажанів на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У багатьох господинь ця страва входить до основних заготовок на зиму, тому готують відразу цю страву з гарним запасом, бо, на жаль, з’їдається дуже швидкими темпами. Адже це дуже смачно!

Складові:

  • свіжі баклажани – 2 кг;
  • солодкий перець – 0,4 кг;
  • цибуля – 0,8-0,9 кг;
  • рослинна олія – 140-150 мл;
  • томатна паста – 100 г;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • сіль – 2 чайні ложки;
  • цукор – чайна ложка;
  • оцет (9%) – 1 столова ложка;
  • чорний перець – за смаком.

Покрокове приготування:

1.Розігріти духовку до 190 ºС. Деко змастити олією. Баклажани та перець вимити, обсушити паперовими серветками та викласти на деко. Присипати невеликою кількістю солі та збризкати 2-3 ст. л. рослинної олії. Поставити у духовку. Через 15 хвилин помідори та перець вийняти з духовки шумівкою, а баклажани пекти ще 15 хв.

2. Перець перекласти в невелику миску, накрити харчовою плівкою та дати постояти 5 хв. Після чого зняти з нього шкірку, розрізати навпіл і видалити плодоніжку та насіння.

3. Готові баклажани вийняти з духовки, остудити, зняти шкірку і нарізати кубиками, але не дуже дрібно. У сотейник заливають олію, а зверху висипають подрібнену цибулю і обсмажують до м’якості – приблизно 5-7 хвилин. Далі додають томатну пасту.

4. Цибулю тушкують з томатною пастою близько 3 хвилин. Потім викладають перець (із соком, але без насіння) і баклажани. Потім перемішують і тушкують ще приблизно п’ять хвилин на середньому вогні.

5. Далі додати чорний перчик, сіль, цукор, подрібнений часник та оцет. Інгредієнти перемішують, доводять до кипіння і розкладають відразу в банки, закручують, перевертають і загортають в ковдру чи рушник. Після того як консервація охолоне, перенести її на зберігання у холодне місце.

попередня статтяЧас детоксикації: 5 ознак того, що вам потрібно почистити свій організм
наступна статтяЯк вибрати ідеальну шкіряну куртку: поради стиліста
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я