Як приготувати баклажани зі смаком шашлику на зиму

0
Як приготувати баклажани зі смаком шашлику на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вже нікого не здивуєш баклажанами зі смаком грибів, а от баклажани, мов шашлик, це щось нове у 2022 році. Здатність баклажанів змінювати смакові властивості з різними інгредієнтами номінує їх на звання “овоч-хамелеон”.

Подробиці

Для приготування візьміть:
4 кг молодих баклажанів
1 кг цибулі
2 головки часнику
3 ст. л. солі
4 ст. л. цукру
300 мл води
100 г натуральної приправи для шашлику
400 мл олії
150 мл оцту 9%

Як готувати баклажани зі смаком шашлику:
1. Баклажани вимийте, почистьте, зріжте хвостики. Наріжте шматочками, як сірникова коробка.

2. Почищену цибулю наріжте широкими кружечками, а очищений часник пропустіть через прес.

3. На розігрітій сковорідці з олією обсмажте порціями баклажани до золотої шкірочки, вийміть на дощечку в один шар, щоб швидше охолонули.

4. Підготуйте маринад: влийте у каструлю воду, додайте цукор, сіль, а після того, як закипить, додайте оцет. Після хвилинного кипіння відправте маринад холонути.

5. У глибоку миску, куди влізуть всі баклажани з маринадом, викладіть шар баклажанів, часнику, цибулі, присипте спеціями для шашлику. Повторюйте чергування шарів, доки не закінчаться.

6. Залийте овочі холодним маринадом, накрийте, облаштуйте прес і залиште в холодному місці на 12 годин, якщо хочете смакувати відразу, не чекаючи зими.
Якщо ж плануєте робити заготівлю, то під пресом баклажани потримайте 2-3 години.

7. Перемішайте руками, щоб маринад з овочами та спеціями рівномірно розподілився. Наберіть банки щільно (попередньо простерилізуйте). Накрийте кришками та відправте на стерилізацію на 10 хвилин.

8. Закрийте банки і класично у перевернутому вигляді дайте повністю охолонути, після чого можна відправляти у місце до зими.

попередня стаття3 поради, як замінити кондитерський мішок
наступна статтяКоли збирати картоплю, щоб довше зберігався врожай
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я