...
ГоловнаЗдоров'яЛікар розповів, які літні фрукти – найкорисніші, і чому вони потрібні довгожителям

Лікар розповів, які літні фрукти – найкорисніші, і чому вони потрібні довгожителям

Підпишіться на нас:

Йдеться про яблука, рівних яким за вмістом корисних речовин знайти складно. Лікар-дієтолог Сергій Антонюк розповів, чому з великої кількості літніх фруктів він вибрав саме ці плоди. До рейтингу цінних літніх рослинних продуктів експерт також включив груші та сливу.

Першими людьми, які не встояли перед чарівним виглядом яблука, були Адам і Єва, які скуштували плід з дерева пізнання добра і зла. Надалі історії яблука згадувалися часто. Плодами милувалися, з них писали чудові картини.

Давні цілителі вважали, що яблукам немає рівних у боротьбі з багатьма хворобами. Вже тоді лікарі знали, що плоди рослини є ефективними при лікуванні хвороб шлунка, печінки, суглобів. Яблуками не лише лікувалися, їх використовували у домашніх масках, лосьйонах, кремах.

Жінки швидше за вчених здогадалися, що кашка з плодів освіжає шкіру, усуває зморшки, зберігає пружність. У давнину з’явилося словосполучення «молодильні яблука», що відображає великі можливості рослинного продукту.

Сергій Антонюк розповів, за що він цінує яблука, в чому їхня користь, і скільки плодів на день треба з’їдати, щоб продовжити життя.

На думку дієтолога, на день потрібно вживати не менше двох-трьох яблук.

Плоди, багаті на вітаміни, мінерали, амінокислоти, наситять організм корисними речовинами. А кверцетин – біоактивна речовина, яка зміцнює стінки судин, продовжує життя.

Яблука – не єдині фрукти, яким, на думку лікаря, потрібно приділити увагу в літній сезон. У меню, на думку лікаря, потрібно включити груші. Вони містять такий самий набір корисних речовин, який допоможе довгожителям продовжити молодість. Груші хороші тим, що в них більше, ніж у яблуках, харчових волокон, причому різних.

До корисних літніх продуктів експерт включив сливи, що покращують роботу кишечника. Не забувши наголосити, що це – вже не фрукти, а ягоди.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...