Як приготувати “фальшивого” тунця з кавуна

0
Як приготувати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо вам подобається смак тунця, але не хочеться витрачати багато грошей, Майкл Ліжьє (@ligier), один із відомих гурманів TikTok знайшов вирішення цієї проблеми. Мешканець Сан-Франциско приготував штучного тунця з кавуна. Це дешево, просто і не викличе проблем зі шлунком.

Звісно для багатьох таке рішення виглядає дещо незвично, зухвало і навіть смішно, але чому б і не спробувати приготувати таку незвично страву і переконатися самим.

Замаринована м’якоть кавуна, запечена потім у духовці, змінюється так сильно, що її не впізнати – з хрумкої вона стає м’якою та піддатливою. Солодкий кавун вбирає смак гострого і солонуватого соусу, а готовий продукт – фальшивий тунець – чудово поєднується в салатах і закусках.

Для приготування фальшивого тунця потрібно:

  • половина середнього кавуна, приблизно 2,8-3 кг (вага зі шкіркою)
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. кунжутної олії
  • 2 ст. л. рафінованої рослинної олії
  • 2 ст. л. білого кунжуту
  • 2 ст. л. чорного кунжуту
  1. Наріжте м’якоть кавуна шматочками 5х2,5 див.
  2. Візьміть пластиковий контейнер з кришкою змішайте в ньому соєвий соус, два види олії, додайте нарізаний кавун і герметично закрийте контейнер. Акуратно потрясіть його так, щоб кавунова м’якоть змішалася з маринадом, заберіть у холодильник орієнтовно на 6 год.
  3. Розігрійте духовку до 180 °С.
  4. Перекладіть кавун на лист, застелений пергаментним папером і запікайте кавун 1 год.
    Залишки маринаду перелийте в миску. Кунжут змішайте та пересипте в невелику піалу.
  5. Беріть шматочки кавуна, що охолонув, китайськими паличками і опускайте в маринад буквально на пару секунд, а потім обвалюйте їх в кунжуті з усіх боків.

Готові шматочки фальшивого тунця використовуйте для приготування салатів, змішуючи кавун із листям зеленого салату, сезонними овочами та, наприклад, яйцем пашот. Якщо любите модні боули – там такому продукту також знайдеться місце. А ще подавайте готову страву як сашимі з сирого тунця.

попередня статтяЯк не купити непотрібні речі на розпродажі: 5 правил
наступна статтяЯк зробити тональний крем стійкішим, додавши до нього води
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я