Що відбувається з організмом, якщо одночасно пити каву та алкоголь

0
Що буде, якщо одночасно пити каву та алкоголь
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кофеїн та алкоголь впливають на роботу серцево-судинної системи. Вони підвищують тиск та частоту серцевих скорочень. Але це лише одна із проблем. Набагато гірше те, що алкоголь та кофеїн впливають на центральну нервову систему прямо протилежно.

Справа в тому, що алкоголь пригнічує основні функції центральної нервової системи, тому що стимулює вироблення аденозину, нейромедіатора, який відповідає за регуляцію сну та безсоння. Накопичений аденозин викликає сонливість. Так, алкоголь занурює людину у напівсонний стан, а кофеїн діє з точністю навпаки. Він стимулює нервову систему і змушує людину почуватися більш бадьорою та енергійною. Кофеїн діє саме завдяки тому, що блокує зв’язування аденозину з рецепторами.

При одночасному вживанні кави та алкоголю стимулююча дія кофеїну маскує седативну дію алкоголю. Це часто призводить до того, що людина втрачає здатність здорово оцінювати свою алкогольну норму. Через кофеїнову бадьорість людині здається, що вона добре почувається і легко зможе подужати ще один (або і не один) келих вина.

Ще алкоголь та кофеїн негативно впливають на ШКТ. У деяких це поєднання може провокувати виникнення гастриту, нудоту чи біль у животі. До речі, не так важливо, як саме ви змішуєте алкоголь і кофеїн: чи будуть вони збовтані в одній склянці, чи ви вирішите, дотримуючись типово італійських традицій, випити еспресо після щільного прийому їжі, який супроводжували вино чи коктейлі. Рідинам, щоб пройти через шлунок потрібно не менше години, а вміст алкоголю і кофеїну в крові досягає свого піку через годину-дві після потрапляння в організм.

Отже, кофеїн і алкоголь можуть маскувати ефекти один одного, при умові якщо між ними пройшло менше 60 хвилин.

Тобто, випивши каву перед обідом з алкоголем чи походом у бар, слід почекати щонайменше годину. Насправді вам буде краще, чим більше часу пройде між споживанням цих двох речовин. Так кофеїн не вступить у конфлікт із алкоголем.

попередня статтяЯк швидко зварити квасолю без попереднього замочування: хитрість, про яку багато хто не знає
наступна статтяЧотири варіанти застосування картопляного бадилля на городі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я