«Секрети» приготування фаршу для смачних домашніх котлет

Підпишись на нас:

Щоб вийшли не тільки смачні, але й соковиті котлети, необхідно вміти приготувати смачний фарш.

Подробиці

М’ясо для котлет слід брати лише свіже.

Перед тим як готувати фарш, м’ясо звільняють від кісток, хрящів та сухожилля, видаляють пліву, промивають. М’ясо розрізають на шматки та перекручують через м’ясорубку.

У перемелене м’ясо додають цибулю (його потрібно дрібно нарізати). Цибулю можна замінити часником, пропущеним через прес.

Пшеничний хліб (краще використовувати без шкоринки) потрібно розмочити в молоці або воді, злегка віджати і з’єднати з м’ясом, додати яйце, перець (за смаком посолити, додати спеції).

Якщо фарш густий, то до нього додають холодну воду. Ще раз перемішати та добре відбити. Це потрібно для того, щоб збагатити фарш киснем, котлети будуть ніжними та соковитими. Готову котлетну масу накрити та прибрати в холодильник на одну годину.

З фаршу, що настоявся, виготовити  порційні котлети однакового розміру і товщиною не більше 1 см. Панірувати в сухарях, надати форму. Спочатку смажити на сильному вогні, потім зробити вогонь середній і готувати до готовності хвилин 20.

Яловичина – 600 г, свинина жирна – 200 г, часник – 4 часточки, цибуля – 1 велика головка, білий хліб – 300 г, молоко – 100 г, яйце (невелике) – 1 шт., перець, спеції за смаком.

М’ясо різних тварин неоднакове за своїм складом та за смаком. Котлети з однієї свинини будуть жирними, а якщо лише з яловичини – сухі. Ідеальна пропорція: яловичина – 3 частини, жирна свинина – 1 частина.

Якщо котлетна маса пісна, можна додати сало (5-10 % від ваги м’яса). Це значно покращить смак виробу.

Якщо немає хліба, у фарш можна покласти овочі та крупу з розрахунку на 100 г фаршу одну моркву (середнього розміру, натерти на дрібній терці) та 2 столові ложки сухої вермішелі. Такі котлети краще готувати в духовці за температури 200-215 градусів.

Для приготування рибних котлет нарізають рибну м’якоть (звільнену від кісток та шкіри) шматочками, перемелюють через м’ясорубку. Додають м’якуш білого хліба (його потрібно попередньо розмочити в молоці). Після цього солять, кладуть білий мелений перець.

Якщо риба суха, додають розтоплене вершкове масло (50-100 г на 1 кг м’якоті). Все це ще раз пропускають через м’ясорубку, додають яйця, добре перемішують та вибивають. Ставлять у холод не менше ніж на 1 годину. Далі з фаршу формують котлети, панірують у білому хлібі (можна використовувати мелені сухарі). Обсмажують з обох боків, а потім ставлять у духову шафу (на 5-10 хв), щоб довести до готовності.

Рибне філе – 400 г, хліб пшеничний з борошна не нижче за перший сорт – 100 г, молоко – склянку, сухарі мелені – 4 ст. л., яйце – одне невелике, сіль, перець.

Цибулю (ріпчасту), що додається в котлетний фарш, краще порубати ножем, оскільки перекручений через м’ясорубку він швидко окислюється і надає готовим котлетам неприємного присмаку.

Якщо котлетну масу, наприклад, готують з тріски, то можна додати яйце.

Небажано готувати котлетний фарш із жирних видів риб або, тих що мають специфічний запах (сардинелла та ін.).

Якщо ви будете готувати котлети із дичини, спершу м’ясо потрібно вимочити у холодній воді від 2 до 12 годин. Тоді котлети будуть м’які, соковиті та білі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта,...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй...

Вся правда про банани: кому їх не можна їсти

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні...

Потрібна 1 крапля, щоб герань безперервно цвіла

Неправильний догляд за геранню призводить до того, що відома...

З чим краще їсти картоплю, щоб не погладшати: 7 продуктів

Страви з картоплі користуються величезною популярністю в українців.  Сам...

Ця каша найкраще виводить холестерин: працює не гірше за таблетки

Так і не змогла полюбити каші, якими нас усіх...

Помідори: 5 причин, чому їх варто їсти

Вони є багатим джерелом вітамінів та мінералів, необхідних для...