Корисна заготівля малини на зиму

0
Корисна заготівля малини на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У кожної вправної господині є свій перевірений арсенал рецептів заготівлі ягід, чи консервування овочів та фруктів. Так певно і з приготуванням малинового варення. Рецептів безліч, але існує цілих три варіанти заготівлі малини на зиму.

Подробиці

Головна цінність ягоди – вітаміни. Тим вона й гарна взимку, що використовується як лікарський засіб проти застуди та грипу. Якщо, звичайно, не переварити малинове варення.

Головний ворог вітаміну C – це тривала термічна обробка, тому малину варять за рецептами-п’ятихвилинками або відправляють у морозилку.

Щоб не випарувалися вітаміни С, В1, В2, Е та РР, а також бета-каротин, готуйте малину так:

Заморожування без цукру

Здебільшого так заморожують цільну ягоду. Попередньо охолодивши окремо в морозилці, а потім склавши весь урожай у мішок або контейнер і прибравши на зберігання.

Для цього малину переміщають у холодильник, і тоді вона виходить на смак така сама, як і у свіжому вигляді.

Заморозка із цукром

Найчастіше так чинять із тертою ягодою. Цукор додають до смаку, але небагато, адже користь не в цукрі, а в самих ягодах. Зберігається заготівля кілька місяців.

Що може бути простіше, як-то кажуть, але головне потім правильно розморозити ягоду. Це потрібно робити повільно, без різкого перепаду температур.

Варення-п’ятихвилинка

Цей варіант заготівлі підійде тим, у кого місце в морозильній камері вже закінчилося.

На 1 кг малини береться 1 кг цукру. Ягоди пересипають цукром, чекають, коли з’явиться сік, потім на середньому вогні доводять до кипіння, додають сік лимона (за бажанням та смаком) і варять 5 хвилин, а потім розливають по банкам.

попередня стаття«Секрети» приготування фаршу для смачних домашніх котлет
наступна статтяЯк зберегти кабачки у квартирі до зими
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я