Універсальне та безкоштовне «підживлення» для багатьох овочевих культур

0
Безкоштовне підживлення для огірків для відмінного врожаю та захисту від хвороб та шкідників
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Є одне підживлення, яке не гріх назвати «унікальним та універсальним». Унікальне воно тим, що приготувати його простіше простого, не витративши на це ні копійки. А універсальність у тому, що підходить для будь-яких культур і не лише підживлює корисними речовинами, стимулює зростання, а й захищає від шкідників.

Оцінять це і противники «хімії» на своїй ділянці, тому що весь секрет криється у використанні лушпиння цибулі.

Досвідчені городники ніколи не викинуть лушпиння, бо знають наскільки цей продукт цінний.

Невеликий відступ: активні та корисні для рослин речовини містяться тільки в лушпинні жовтої цибулі. Лушпиння з синьої або білої цибулі для підживлення не підходять.

У чому користь лушпиння

Якщо застосовувати підживлення на основі лушпиння цибулі, то можна помітити, що смак плодів став більш вираженим. Речовини у складі сприяю підвищенню цукристості, тому підживлення ідеальне для томатів, перців, огірків, кабачків, гарбуза.

Аромат цибулі, та ще й після того як він настоїться, відлякає шкідників із ділянки. Настій лушпиння активно застосовують від павутинного кліща та попелиці. Шкідники після обробки віддадуть перевагу пошукам «кращої ділянки».

Плюс, настій знезаражує. А це означає, що запобігає розвитку грибкових та вірусних хвороб.

Як приготувати настій

Настоянку на лушпинні готують на воді. Потрібно: 200 гр. лушпиння залити 4 літрами окропу. Банку залишаємо для настоювання на 2 доби. Готовий настій розбавляємо з розрахунку 1 літр на 10 літрів води та поливаємо рослини під корінь.

Цим же добривом можна обробляти рослини і по листу.

Якщо потрібно обробка від попелиці, то настойку краще не розбавляти, а обприскувати рослини концентратом. Не завадить додати трохи господарського мила попередньо розчиненого у воді. Саме по собі мило «неприємне» для попелиці, але й ще «працюватиме» як прилипач, щоб засіб довше затримався на листі.

попередня статтяЯк зберегти кабачки у квартирі до зими
наступна статтяНайсмачніша закуска з кабачків: готується швидко, а з’їдається ще щвидше
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я