Як зберегти кабачки у квартирі до зими

0
кабачки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кабачки зазвичай вживають в їжу молодими, поки у них тонка шкірка і нема твердого насіння. Але зрілі плоди теж досить смачні, до того ж у відповідних умовах можуть зберігатися всю зиму.

Подробиці

Які умови потрібні кабачкам
Ідеальні умови для зберігання — температура від +4 до +10 градусів та вологість близько 80%. У темному приміщенні овочі лежать набагато довше.

Розмістити плоди можна на балконі або в коморі. Поряд не повинно бути батарей чи вентиляції. На кухні кабачки тримати небажано через можливу вогкість і температуру під час приготування їжі, особливо при випічці, коли духовка робить “сауну” з кухні.

Як продовжити термін зберігання кабачків
Щоб збільшити термін зберігання плодів, варто дотримуватись низки правил їх зберігання.

По-перше, овочі не миють, пил краще прибрати сухою серветкою.

По-друге, розкладати врожай можна лише в один шар. Плоди іноді загнивають, коли торкаються один одного. Рекомендується перекласти картоном або загорнути в натуральну тканину.

Можна використовувати картонні коробки з соломою або тирсою. Періодично овочі оглядають та відбраковують пошкоджені “екземпляри”.

Деякі господині зберігають кабачки на нижній полиці холодильника, загорнувши в поліетилен з отворами. За перших ознак загнивання плоди використовують для консервації або приготування страв.

Для тривалого зберігання підходять кабачки, посаджені на початку літа у відкритий ґрунт. Вони менше уражаються характерними для культури захворюваннями.

Овочі при збиранні обов’язково повинні бути зрілими. Але й перетримувати на грядці кабачки не варто — термін їхнього зберігання від цього зменшується. Якщо почалися заморозки, урожай збирають та переробляють — довго лежати він не зможе.

При збиранні врожаю у плодів залишають 5-сантиметрову ніжку. Зріз хвостика повинен бути рівним, інакше плодоніжка, що розшарувалася, дуже скоро почне гнити. Щоб уберегти овочі від грибків та гнилі, акуратно обрізаний хвостик занурюють у розігрітий парафін.

попередня статтяКорисна заготівля малини на зиму
наступна статтяУніверсальне та безкоштовне «підживлення» для багатьох овочевих культур
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я