Як смажити смачну яловичину: п’ять рекомендацій від шеф-кухаря

0
П'ять секретів від шеф-кухаря по смаженню яловичини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дієтологи, звичайно, не в захваті від смаженого червоного м’яса, вважаючи, що це одна з найшкідливіших страв у світі. Однак хіба можна встояти перед ним, коли по кухні почали розноситися неймовірні аромати?

Як правило, смаження яловичини вимагає меншої кількості часу, ніж варіння чи запікання, тому господаркам варто взяти на замітку цей варіант вечері, якщо зовсім мало часу на готування.

Подробиці

Які 5 секретів смаженої яловичини потрібно знати:

1.М’ясо.

Часто на ринку або навіть у магазині можна зустріти акцію на цей вид м’яса. Однак не поспішайте радіти та купувати: швидше за все, воно вже не першої свіжості.

Щоб уникнути ризику отруєння, оминайте його, вибирайте свіже м’ясо.

2.Стара яловичина.

Якщо ви хочете заощадити, то можна купити стару яловичину і вона не вийде жорсткою за правильного маринаду. Вам знадобиться на 1 кг м’яса 3 ківі, 3 зубчики часнику, цибулина середніх розмірів. Спочатку вам потрібно нарізати яловичину, а потім замаринувати її з подрібненим ківі, дрібно посіченим часником та нашаткованою цибулею.

Відправте м’ясо в холодильник на 60 хвилин і після приступайте до смаження.

3.Час.

Якщо ви готуєте стейк, то загалом витратите хвилин 8 від сили. Якщо ви просто хочете посмажити м’ясо, то вам знадобиться близько 20 хвилин.

4.Сіль.

Соліть вже готову страву, інакше яловичина вийде жорсткою і не соковитою.

5.Сковорідка.

Ідеальним варіантом стане чавунна сковорідка з товстим дном та стінками. Також непогано підходять спеціальні сковорідки для гриля.

попередня стаття5 «лайфхаків»: як правильно посмажити молоду картоплю на сковороді
наступна статтяЯк видалити шерсть тварин з одягу під час прання
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я