Як позбутися зморшок на шиї і в області декольте

0
Як позбутися зморшок на шиї і в області декольте
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шкіра на шиї і в області декольте дуже тонка, вона найбільше схильна до негативного впливу різних факторів: погана екологія, неправильний спосіб життя і догляд за шкірою. Все це призводить до появи так званих “кілець Венери” – поперечних зморшок-складок на шиї, які можуть виникнути не тільки у жінок у віці, а й у зовсім юних дівчат. Деякі фахівці вважають, що глибокі «кільця» на шиї пов’язані з віковими змінами шкіри, інші вважають, що зморшки на шиї формуються ще в дитинстві через зміни у сполучній тканині — іншими словами, це не спадковість, а, швидше, анатомічна особливість. У будь-якому випадку по можливості завжди краще заздалегідь запобігати виникненню проблеми, ніж довго та складно усувати її наслідки.

Причини виникнення зморшок на шиї:

  • спадковість
  • вікові зміни
  • неправильний догляд
  • шкідливі звички: крива постава, сидячий спосіб життя
  • негативний вплив ультрафіолетового випромінювання

Комплексний підхід для попередження проблеми:

Догляд за шкірою

Важливо добре очищати зону декольте та область шиї: у домашніх умовах корисно робити легкий делікатний пілінг шкіри приблизно раз на тиждень за допомогою засобів із дрібним абразивом, щоб не травмувати її. В ідеалі варто поєднувати домашній та салонний догляд: кілька разів на місяць можна сходити на процедури хімічного пілінгу або шліфування до фахівців у салон. Косметологи зможуть зорієнтувати вас за програмами професійного догляду та процедурами. Ретельно зволожуйте шкіру за допомогою сироваток та поживних кремів, захищайте зону шиї та декольте від прямих сонячних променів.

Розминка та масаж

Якщо у вас є пара хвилин вільного часу вранці/увечері або у вихідні, візьміть за правило робити легку розминку та масаж, щоб підтримувати пружність та тонус шкіри якнайдовше:

  • плавні нахили голови вправо, вліво, вперед і назад;
  • нанесіть зволожуючий засіб на шию, погладжуючими рухами масажуйте шкіру від підборіддя вниз до шиї, переганяючи лімфу до лімфатичних вузлів підборіддя;
  • намагайтеся стежити за поставою, завжди тримайте спину рівно.

Режим сну та харчування

Стан шкіри безпосередньо залежить від нашого харчування та режиму сну. Намагайтеся висипатися — не менше 8 годин, а також збалансовано харчуватися: їсти овочі, рибу, зелень, фрукти, м’ясо та олії.

попередня статтяЯк приготувати простий пиріг з абрикосами
наступна статтяЯк зі сметани приготувати соус смачніший і корисніший за майонез
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я