7 способів, які допоможуть побороти тягу до солодкого

0
7 способів, які легко допоможуть побороти тягу до солодкого
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як взяти під контроль харчування, якщо постійно тягне на солодке. Сила волі – це добре, але боротися з цукровою залежністю дуже складно. Тому фахівці не радять покладатися на свою наполегливість, а поборотися з бажанням їсти солодке надійнішими способами.

Не пропускайте сніданок

За статистикою, ті, хто відмовляється від їжі вранці протягом дня, відчуває постійний голод і прагне перекусити чимось солодким. Намагайтеся поїсти хоч що-небудь після пробудження, нехай це буде одне яйце, смузі або щось легке, організм весь день працюватиме нормально, а потяг до солодкого знизиться.

Збільшіть вживання хрому і магнію

Іноді потяг до солодкого спровокований ​​нестачею мікроелементів. Спробуйте додати продукти, багаті на ці речовини у свій раціон. Багато хрому міститься в білій та червоній рибі, морепродуктах, качиному м’ясі, яловичій печінці, перепелиних яйцях, броколі, кукурудзі, стиглих помідорах, буряках та перловій крупі.

У формі БАДів приймайте лише після консультації з лікарем.

Їжте корисні жири

За дослідженнями, ті, хто щодня з’їдає достатню кількість жирів менше потребує цукру. Вони дають довге почуття ситості та відбивають бажання перекусити шоколадкою. Корисні жири містяться в авокадо, оливковій олії, рибі, горіхах, насінні.

Приймайте пробіотики

Іноді саме дисбаланс мікрофлори кишечника викликає постійну потяг до солодкого. Почавши приймати пробіотики, можна відновити мікрофлору, як наслідок, бажання купити чергову пачку печива помітно знизиться.

Висипайтеся

Ця порада може звучати банально, але стрес від недосипання накопичується в організмі. Тіло прагне комфорту і вимагає заохочення у вигляді шоколадки. Щоб нормалізувати сон, дотримуйтесь простого правила: лягайте не того дня, коли вам потрібно прокинутися.

Отримуйте достатньо енергії

Низькокалорійні дієти ефективні, але ведуть до неминучого зриву. Саме від нестачі енергії та зниження глюкози в крові організм може наполегливо просити солодкого. Якщо ви вирішили схуднути за допомогою підрахунку калорій, стежте, щоб дефіцит становив не більше ніж 20% від необхідного. Іноді коригуйте потрібні цифри: вони знижуватимуться в міру позбавлення зайвого.

Пийте протягом дня

І знову банально, але часто ми приймаємо спрагу за голод. Краще випивати напої, які не містять кофеїну. Він провокує різкий стрибок інсуліну.

попередня статтяСуп з кабачками та фрикадельками, який ви навряд чи куштували
наступна статтяЯк стебла кропу можна використовувати у кулінарії
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я