“Секрети” підживлення троянд, які допоможуть досягти “пишного” цвітіння

0
Секрети підживлення троянд, які допоможуть досягти пишного цвітіння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб троянди радували пишними бутонами та довгим цвітінням, потрібен правильний догляд та своєчасне внесення добрив.

Троянди відносяться до примхливих рослин, але ніколи не виходять з моди. Багато садівників мріють посадити на своїй ділянці красиві кущі, що квітнуть.

Щоб мрії перетворилися на реальність, потрібно регулярно підгодовувати кущі за допомогою добрив.

Як правильно вносити добрива

Існує багато різних схем внесення добрив. Деякі дачники роблять біля кущів невеликі заглиблення та заливають туди добрива. Це відмінний варіант, оскільки троянди поступово отримуватимуть необхідні компоненти.

Також оптимальним варіантом стануть позакореневі підживлення. У цьому випадку рослина може швидко отримати потрібні речовини. При цьому склад грунту залишається незмінним. Обприскування не слід робити у вечірній час, оскільки волога не встигне випаруватися. Вже після кількох таких обприскувань на кущах почне утворюватися грибок.

Підживлення органічними добривами

Деякі садівники забувають про використання органічних добрив та застосовують лише комплексні препарати. Однак необхідно враховувати, що саме органіка покращує родючість ґрунту. Органічні добрива можна використовувати протягом усього сезону, але краще робити це в період активного росту і цвітіння.

Як органічні добрива можна використовувати:

  • курячий послід;
  • коров’ячий гній;
  • настій бур’янів.

Настій із бур’янів стане оптимальним варіантом, оскільки багато хто висаджує троянди прямо під вікнами. За його допомогою можна уникнути неприємного запаху.

Використання мінеральних добрив

Молодим рослинам найчастіше потрібна органіка. У період активного цвітіння троянд можна використовувати аміачну селітру. Це добриво забезпечить рясне цвітіння протягом усього сезону. Це підживлення рекомендується використовувати в червні та в липні.

Ближче до серпня до розчину можна додати курячий послід або деревну золу.

Пишне цвітіння троянд справді викликає захоплення у багатьох садівників. Однак воно є серйозним стресом для кущів, тому що їм доводиться витрачати велику кількість корисних компонентів. Азотні добрива провокують зростання зеленої маси, тому їх не потрібно застосовувати в осінній період.

Підживлення за допомогою готових добрив

Існує великий вибір готових добрив, які можна використовувати для підживлення троянд. Основним плюсом є простота використання, оскільки їх досить легко розвести водою. Багато комплексних добрив здатні прискорити зав’язування бутонів, збільшити кількість суцвіть і зробити фарбування яскравішим.

До найпоширеніших комплексних добрив для троянд відносять:

  • “Бутон плюс”
  • “Покін”
  • “Циркон”
  • “Фертика”
  • “Агрікола Аква”

Досвідчені садівники не рекомендують використовувати комплексні добрива одразу після пересадки рослини. Також необхідно враховувати, що надлишок добрив може лише нашкодити рослинам та погіршити якість ґрунту. Для їх відновлення та оздоровлення надалі можуть знадобитися додаткові фінансові витрати.

попередня статтяЯк приготувати бананово-малиновий торт «Ніжний»
наступна статтяЯк боротися із залежністю від фастфуду
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я