Як законсервувати ягоди “у власному соку”

0
П’ять кроків до ягідної насолоди: ягоди у власному соку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Літо — пора фруктів і ягід. Так хочеться вдосталь наїстися на весь рік! Але ягідна пора швидко закінчується. Та ми спробуємо її продовжити, заховавши в баночки духмяну полуницю, соковиті вишні, запашну малину і все те, чим нас радує літо.

Існує багато способів зберігання ягід на зиму: можна заморозити, засушити, зварити варення, повидло, компот. Але окремо в цьому списку я виділила б ягоди у власному соку.

Ягоди можна робити за одним і тим самим рецептом, зробивши всього 5 кроків

Перший крок: ягоди перебираємо, миємо.

Другий: у великій посудині пересипаємо цукром, кількість якого залежить від того, наскільки ягода кисла. Наприклад, для вишні — 200 г на 1 кг ягід без кісточок; для малини — 100 г, для полуниці — 100-200 г.

Третій: наповнюємо ягодами чисті (можна нестерилізовані) банки.

Четвертий: накриваємо залізними кришками й ставимо на стерилізацію в каструлю з водою, наливши на 2 пальці від верха банки. Коли закипить, зменшуємо вогонь і кип’ятимо літрові банки — 20 хв, півлітрові — 10 хв.

П’ятий: закручуємо банки, перевертаємо, вкутуємо і залишаємо до охолодження.

Зробивши 5 нескладних кроків, ви взимку зможете насолоджуватися ароматом ягідного літа. Хоч на вареники, хоч на пиріжки, хоч на кисіль, а можна і просто так смакувати!

попередня статтяЧим замінити набридлі котлети на вечерю: зробіть м’ясні кульки з підливою
наступна статтяЧому картоплю не можна зберігати з цибулею
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я