Як зберігати моркву у квартирі, щоб вона не проросла і не згнила

0
Як зберігати моркву у квартирі, щоб вона не проросла і не згнила
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Нерідко міські мешканці змушені відмовляти собі у запасах овочів на зиму. Через відсутність льоху та інших місць зберігання коренеплоди в’януть, гниють чи проростають.

Розкажемо, як зберегти врожай моркви на зиму у квартирі без комори та льоху.

Можна використовувати балкон, якщо він засклений та утеплений. Важливо, щоб температура не опускалася нижче за нульову позначку, а також відсутність прямих сонячних променів. Але у житті так буває рідко.

Без попередніх заходів морква і в холодильнику пролежить недовго і незабаром почне в’янути. Але є варіанти:

  1.  Моркву миють, обрізають верхівку і обертають кожен коренеплід харчовою плівкою. Потім овочі викладають віддалік один від одного. Так морква може зберігатися до 45 днів.
  2. Можна розплавити парафін на водяній бані і занурити в нього промиту та висушену моркву. Зберігається овоч після цього на балконі до 4 місяців.
  3. У холодильнику овоч зберігають, видаливши бадилля у пластикових герметичних контейнерах.
  4. Найпрактичніший метод – заморозка. Моркву можна відразу нарізати для різних способів приготування. Нарізати кубиками, соломкою або натерти на великій тертушці, або для моркви корейською. Попередньо овоч потрібно помити, почистити і далі розпочинати обробку. Зберігають моркву у поліетиленових пакетах.
  5. А ще можна одразу приготувати овочеву суміш, яку дуже просто буде приготувати на сковороді.
попередня статтяЕксперти розповіли, чи потрібно протирати обличчя кубиками льоду
наступна стаття8 ранкових патчів та масок для обличчя від набряків та синців під очима
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я