Що роблять досвідчені господині, коли гірчать огірки

0
Гірчать огірки: що робити?
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Огірки — корисний і улюблений овоч багатьох. Але інколи вони так гірчать, що все задоволення від споживання їх зникає. Виникає закономірне питання: чому і що з цим робити?

Подробиці

Виявляється, що гіркоту в огірках спричиняє речовина кукурбітацин. Чим більше цієї речовини, тим гіркіший огірок. Що гіркіший огірок — то несприятливішими були умови його вирощування. Серед них: нестача вологи, сонця, перепади температур, спекотна погода, полив холодною водою, особливості сорту і навіть необережне збирання плодів (перекручування огудиння).

За словами вчених, кукурбітацин чинить антибактеріальну, протизапальну, протиракову дію. Але ж від цього гіркота овоча не зникає! І тоді на допомогу приходять поради:

  1. Зніміть у плода гірку шкірочку та зріжте 3-4 см біля основи, бо гіркота найбільше концентрується саме тут.
  2. Попередньо замочіть огірки в холодній воді (навіть із кубиками льоду). Можна додати трохи цукру, м’яти, кропу, хрону.
  3. Обрізавши в огірках хвостики, потріть круговими рухами об свіжий зріз. Потім промийте овоч у холодній воді.
  4. Якщо огірки гірчать небагато, зарадити біду може звичайна сіль, якою треба посипати розрізаний огірок, а потім промити його водою.
  5. Щоб зробити більше отворів в огірку, через які вийде гіркота, крім обрізування, проткніть огірок дерев’яною паличкою або зубочисткою і промийте проточною водою.

Тепер вам не страшна ніяка гіркота!

попередня статтяДігтярне мило: як його використовувати для догляду за волоссям і головою
наступна статтяЩо потрібно зробити з тістом у формі для випічки, щоб приготувати “ідеальний” бісквіт
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я