Що робити, якщо вкусив комар

0
Укусив комар: що робити?
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яка причина свербіння після укусу?
Річ у тім, що через хоботок комара потрапляє до крові специфічна речовина, що насичена антикоагулянтами. У зв’язку з цим, у крові процес згортання зупиняється. Через дію гістаміну виникає набряк-“шишка”, почервоніння та свербіж. Ця речовина залишається в рані, а імунна система виробляє алергічну реакцію.

Подробиці

Чим обробити укус комара, щоб зник свербіж?

1. Антисептик
Спиртові антисептики, які залишилися у багатьох після пандемії, допоможуть зменшити запалення та продезінфікують місце укусу.

2. Лід або холодна вода
Швидко зменшать почервоніння, звузять кровоносні судини, приберуть “шишку” та свербіж буде менш відчутним.

3. Таблетки проти алергії
Ефект зрозумілий, проте обов’язково проконсультуйтеся з сімейним лікарем перед вживанням будь-яких медикаментів, зокрема якщо раніше не пили протиалергічні препарати.

4. Лимонний сік
Сік цитрусових надасть антибактеріальний ефект. Кислота втамовує активну дію речовини після укусу і знімає свербіж. Просто капніть 1-2 каплі соку на укус і відчуєте нейтралізацію свербіння.

попередня статтяЩо потрібно зробити з яйцями перед і після варіння, щоб легко зняти шкаралупу
наступна стаття“Секрети” приготування досконалої смаженої картоплі
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я