Що робити, якщо кальмари стали «гумовими»

0
кальмари стали «гумовими»
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Варені кальмари користуються величезною популярністю у кулінарії. Такий продукт можна вживати як окрему страву, а можна зробити інгредієнтом інших страв – салатів, суші, пельменів, голубців.

Подробиці

В результаті варіння кальмари повинні придбати солодкуватий смак та ніжну консистенцію. Однак варто лише трохи перетримати продукт у киплячій воді, і блюдо стає «гумовим» і несмачним. Втім, це не означає, що страва зіпсована. Врятувати можна навіть переварені кальмари.

Що роблять досвідчені кулінари

Досвідчені господині йдуть на одну хитрість, коли розуміють, що в результаті варіння кальмари стали занадто жорсткими. Жінки продовжують приготування страви. Проте стратегія змінюється.

Замість варіння вибирається такий спосіб, як тушкування. Тепер воду використовувати не можна: як альтернативну рідині треба застосувати бульйон.

20-хвилинна обробка кальмарів у м’ясному відварі перетворює навіть найжорсткіший, «гумовий» і безсмачний продукт на неймовірно апетитну та ніжну страву.

Після цього кальмари можна сміливо відправляти в салат або начинку для пельменів: вийде дуже смачно.

попередня стаття3 помилки, які роблять господині при приготуванні пирогів з капусти
наступна стаття2 рослини для саду, які виглядають краще за петунію
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я