Коли потрібно солити страви: перевірте, чи не робите ви помилки

0
Коли потрібно солити страви: перевірте, чи не робите ви помилки Українське прислів'я говорить: «Без солі не смачно, без хліба не ситно». Для того, щоб страва смакувала краще, а гості дивувались тим, яка справна ви господиня, треба знати, коли і яку страву краще солити. Супи Якщо ви варите м'ясний бульйон, то посолити його краще приблизно за 30 хвилин до готовності. Якщо ж за рецептом у складі першої страви є гриби, доцільним буде додати сіль, коли страва вже готова. Якщо ви готуєте суп, де основними інгредієнтами є овочі чи риба, їх ми опускаємо в уже підсолену воду. Бобові Для того, щоб страва з квасольки, гороху, сочевиці чи інших бобових була довершеною та смачнішою, потрібно посолити її за 5 хвилин до того, як буде вимкнений вогонь. Вироби борошна Слід запам'ятати, що воду, в якій будемо варити макарони, локшину, пельмені чи вареники солимо на початку приготування, для того, щоб вермішель чи інші вироби не злиплися. М'ясо Кухарі з досвідом впевнені: для того, щоб відчути пікантний смак м'яса, його краще взагалі не солити. Якщо ж вам смакує краще з сіллю, то краще посолити перед тим, як смажити або, коли страва ще не готова, тоді м'ясо не стане жорстким. Риба Рибу солять за 20-30 хвилин перед приготуванням, тоді вона не буде розвалюватися. Не шкодуйте солі для риби, тому що вона гарно вбирає її в себе і страва може вийти прісною, якщо недосолити.
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Українське прислів’я говорить: «Без солі не смачно, без хліба не ситно». Для того, щоб страва смакувала краще, а гості дивувались тим, яка справна ви господиня, треба знати, коли і яку страву краще солити.

Подробиці

Супи
Якщо ви варите м’ясний бульйон, то посолити його краще приблизно за 30 хвилин до готовності. Якщо ж за рецептом у складі першої страви є гриби, доцільним буде додати сіль, коли страва вже готова. Якщо ви готуєте суп, де основними інгредієнтами є овочі чи риба, їх ми опускаємо в уже підсолену воду.

Бобові
Для того, щоб страва з квасольки, гороху, сочевиці чи інших бобових була довершеною та смачнішою, потрібно посолити її за 5 хвилин до того, як буде вимкнений вогонь.

Вироби з борошна
Варто запам’ятати, що воду, в якій будемо варити макарони, локшину, пельмені чи вареники солимо на початку приготування для того, щоб вермішель чи інші вироби не злиплися.

М’ясо
Кухарі з досвідом впевнені: для того, щоб відчути пікантний смак м’яса, його краще взагалі не солити. Якщо ж вам смакує краще з сіллю, то краще посолити перед тим, як смажити або, коли страва ще не готова, тоді м’ясо не стане жорстким.

Риба
Рибу солять за 20-30 хвилин перед приготуванням, тоді вона не буде розвалюватися. Не шкодуйте солі для риби, тому що вона гарно вбирає її в себе і страва може вийти прісною, якщо недосолити.

Соліть страви правильно!

попередня статтяЩо потрібно знати, якщо ви вирішили приготувати цукрову пудру самостійно: не забудьте додати “секретний інгредієнт”
наступна статтяЩо робити, якщо купили гіркі огірки: 3 варіанти розв’язання “гіркої проблеми”
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я