Як звичайні чорнобривці перетворити на ароматну приправу

0
Як звичайні чорнобривці перетворити на ароматну приправу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мало хто знає, але чорнобривці можуть застосовуватися не тільки для прикраси саду. Висушені та подрібнені квітки цих рослин також використовуються як пряність. Ця спеція відома під назвою зафаран, або імеретинський шафран, і зі справжнім шафраном немає нічого спільного.

Подробиці

У кулінарії чорнобривці знайшли своє місце в багатьох стравах, починаючи від супів і закінчуючи десертами. Вживається імеретинський шафран навіть у напоях, маринадах та варенні.

Зафаран має пряно солодкий, з невеликою гостротою, смак, а його аромат можна описати як квітково-м’ясний. При тепловій обробці він надає страві жовто-рудого відтінку.

Щоб приготувати приправу з чорнобривців своїми руками, слід зібрати і висушити квітки чорнобривців.

Зверніть увагу: чашолистків у приправі виявитися не повинно, тому їх можна відокремити руками або зрізати ножицями.

Сушити квіти слід у тіні, для цього їх підвішують, нанизавши на товсту нитку, або просто розкладають на плоскій поверхні, частіше деку.

Після того, як квіти висохнуть, все, що потрібно зробити – потовкти їх у ступці до стану порошку. Зручно для цього використовувати кавомолку.

попередня стаття2 “секрети”, які дозволять рідше мити холодильник всередині
наступна статтяЯк нарізати моркву для салату «Морква по-корейськи» без спеціальної тертки
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я