3 помилки у приготуванні холодця, через які він не застигає

0
3 помилки у приготуванні холодця, через які він не застигає
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Класична страва української кухні холодець (або менш поширена назва – студенець або драглі), вважається не тільки святковою стравою, а й готується господинями просто без приводу, тому ще це ситно, корисно та смачно.

Однак є три помилки, які псують холодець, роблячи його рідким.

Желатин

Желатин не зможе стати гідною заміною для ніжок, вух та інших частинм’яса (з желеутворювальним ефектом), які містять велику кількість колагену. Він, виварюючись, робить страву драглистою.

Найкраще м’ясо

Основою страви є м’ясо, яке не підходить для приготування котлет чи відбивних. Холодець готується з м’яса другого ряду, яке з жилками чи зрізалося із суглобів. Додатково кладуть м’ясо кращої якості, але холодець застигне тільки завдяки м’ясу другого ряду.

Процес варіння

Найбільшою помилкою є спочатку налити мало води та додавати її під час приготування. Такий холодець погано застигатиме.

Досвідчені кулінари радять варити, або краще сказати повільно томити страву не менше 4 годин. В результаті виходить дуже розварене м’ясо та липкий бульйон, який застигає прямо в ложці.

попередня статтяДієта від стоматолога: що їсти, щоб зуби були міцними
наступна статтяЛікарі назвали продукти, які допоможуть зберегти зір
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я