Як приготувати ідеальний манник на кефірі

0
Як приготувати ідеальний манник на кефірі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато господинь, спробувавши приготувати манник за цим рецептом, викреслюють із записників інші варіанти. Страва за цим рецептом виходить смачною, апетитною, м’якою – словом, ідеальною. У цьому допомагають п’ять тонкощів приготування манника, які ніколи не підводять.

Складові:

  • кефір – 500 мл;
  • манна крупа – 1,5 склянки;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло (або маргарин) – 40 г;
  • сода – 0,5 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Кефір дістають із холодильника за 2-3 години до початку роботи. За цей час напій набуде необхідних властивостей для приготування манника. У тому числі придбає кімнатну температуру.
  2. Кефір виливають у відповідну ємність і додають яйця та майонез. Це другий інгредієнт, який дуже важливий у цьому рецепті. Якщо використовувати сметану, це вже буде інший варіант приготування та інший результат.
  3. Усі компоненти ретельно перемішують. У другій ємності просіюють борошно, цукор та манну крупу. Борошно слід обов’язково просіяти. В ідеалі це потрібно зробити 2-3 рази. Завдяки цьому будь-яка випічка виходить пишнішою та ніжнішою.
  4. Сухі компоненти ретельно перемішують і вливають до них суміш із кефіру, яєць та майонезу. Саме рідку частину суху. Завдяки цьому стає легше перемішувати тісто і не залишається грудочок. Тісто залишають на столі на 40-50 хвилин. За цей час манка трохи розбухне.
  5. Наступна хитрість у тому, що соду додають не відразу. Розтоплюють масло, але воно не повинно бути гарячим. Потім із ним змішують соду і відправляють у тісто.
  6. Далі слід змастити форму олією і посипати манною крупою. Виливають тісто у форму, розподіляють і ставлять у розігріту до +180 ° C духовку на 40 хвилин. Залежно від особливостей духовки часу, може знадобитися на 5-7 хвилин більше або менше, тому попередньо перевіряють готовність за допомогою дерев’яної палички.
попередня стаття“Секрети” досвідчених кулінарів, які дозволяють готувати “соковиті” котлети
наступна статтяНавіщо господині в ємність із борошном та крупами кладуть лавровий лист
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я