Дієта від стоматолога: що їсти, щоб зуби були міцними

0
Дієта від стоматолога: що їсти, щоб зуби були міцними
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Говорять, існує особлива дієта для зубів, яка допоможе зміцнити та відбілити емаль. Чи так це насправді, дізнаємось у Сергія Величко, стоматолога та головного лікаря стоматології DentArt.

Говорять: зуби сильно псуються під час дієт

Як правило, дієта – це незбалансоване харчування, наш організм не отримує повною мірою необхідну кількість вітамінів та мікроелементів. І звичайно, такий режим рано чи пізно позначиться на стані зубів. Наприклад, при дефіциті вітаміну А може з’явитися болючість, емаль стає тонкою та шорсткою. Нестача вітамінів групи В (особливо В6) погано позначається на стані ясен – вони починають запалюватися, кровоточити та хворіти. Через нестачу вітаміну Е ясна стають чутливими до перепадів температур.

Говорять: є особлива дієта для зубів

Дієти як такої не існує, головне, щоб твій раціон був повноцінним і збалансованим (їж більше риби, бобових та молочних продуктів). Також, якщо хочеш відновити та зміцнити емаль, варто звернути увагу на спеціальні добавки з кальцієм (і бажано, щоб у них ще був вітамін Д – з ним кальцій засвоюється краще).

Кажуть: для зубів корисно їсти продукти з кальцієм

Загалом це так. Але є люди, у яких кальцій засвоюється погано. Скільки б молочних продуктів вони не їли, це не матиме належного ефекту. На цей випадок є інший рецепт для зміцнення зубів: потрібно перемолоти насіння кунжуту у блендері та додавати у звичайні страви.

Кажуть: шоколад та кава псують зуби

Єдине, що справді може зіпсувати якість зубів – це цукор. Надмірне вживання цукру, у тому числі й у складі інших продуктів (йогуртів, соків, сирків тощо) може призвести до карієсу. Норма цукру на день – дві чайні ложки. Тому навіть склянка пакетованого соку вже перевищує добову норму цукру. Що ж до шоколаду, то він несе в собі набагато менше загрози, ніж, наприклад, льодяники.

Говорять: тверді продукти шкідливі (через них можуть пошкоджуватися зуби)

Саме тверді продукти корисні: вони сприяють очищенню зубів та підтримці жувальних м’язів. Звичайно, якщо йдеться не про сухарі, а, наприклад, про тверді овочі та коренеплоди. Відкрию секрет: для здоров’я ясен дуже корисно жувати моркву, яблука.

попередня статтяШвидкий омлет для ідеального сніданку
наступна стаття3 помилки у приготуванні холодця, через які він не застигає
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я