Як до 4 тижнів зберігати огірки свіжими

0
Як зберігати огірки свіжими до 4 тижнів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Огірки вважаються одними з найпопулярніших та затребуваних овочів. Коли можна зривати їх на грядці та відразу споживати, питання про свіжість не стоїть. Але, збираючи в серпні, деякі дачники починають замислюватися, як зберегти огірки свіжими.

Як довго можна зберігати свіжі огірки

Якщо говорити про один тиждень, зберегти овочі свіжими не складно. Проблеми виникають, коли термін має становити 3 тижні або більше. У цьому випадку слід створювати спеціальні умови для зберігання.

Які огірки підходять для зберігання

Збираючи огірки на власній грядці, простіше проконтролювати їхній стан. Наприклад, якщо плоди полежали 2-3 дні при кімнатній температурі, про тривале зберігання можна забути, воно їм категорично не підходять.

Складніше, якщо огірки купили в магазині. Перевірити, коли їх було зірвано з грядки практично неможливо. Спроби зберегти магазинні огірки можуть виявитися безуспішними, тому кожен має враховувати ці ризики.

Які сорти добре зберігаються

  1. Конкурент.
  2. Парад.
  3. Кущовий.
  4. Ніжинський.
  5. Ніжинський місцевий.

Які огірки не варто намагатися зберігати

Важливо звертати увагу на такі ознаки:

  • шкірка тонка;
  • плоди переросли, оскільки вони втрачають свої корисні властивості та не підходять для подальшого споживання;
  • тепличні сорти швидкого дозрівання. Їх слід споживати у свіжому вигляді, максимальний термін зберігання – 3 дні.

Основні методи зберігання

Існує кілька методів тривалого зберігання. Кожен їх має підбирати індивідуально, відштовхуючись від своїх вимог.

  • В холодильнику. У холодильнику є камера для зберігання, її варто використовувати. Помилка багатьох у тому, що вони використовують загальний відсік для зберігання. Огірки збережуть свою свіжість 3-5 днів. Про тривале зберігання у такий спосіб говорити не доводиться;
  • В папері. Обернувши кожен плід паперовим рушником або серветкою, термін зберігання може становити 2 тижні. Плоди можна покласти у целофановий пакет. Суть методу: у процесі зберігання паперові рушники вбиратимуть зайву вологу.
  • У воді. Цей спосіб можна назвати універсальним, адже огірки можуть зберігатись у воді до 4 тижнів. Достатньо набрати холодну воду у ємність і помістити плоди хвостиками вниз. Таке розміщення є ключовим. Воду слід міняти один раз на добу. Суть методу: коли огірки втрачатимуть вологу у процесі зберігання, вони почнуть її компенсувати. Для такого зберігання краще вибирати огірки із щільною горбкуватою шкіркою;
  • У яєчному білку. Огірки акуратно миються та просушуються. Далі їх потрібно змастити яєчним білком. На шкірці має утворитися плівка, яка перешкоджатиме випаровуванню вологи. Термін зберігання залежать від товщини плівки. Тому зрідка слід контролювати стан.

Як зберігати не можна

Якщо плоди упаковані в щільний целофан без доступу повітря, вони зможуть зберігатися лише 3 дні, а потім почнуть активно гнити.

Також неприпустимо зберігати з іншими фруктами чи овочами. Справа в тому, що при зберіганні виділяється етилен, що прискорює біохімічні процеси.

попередня статтяЯку помилку роблять господині при замочуванні хлібу для котлет
наступна статтяЯк з допомогою рису “врятувати” сіль від вологи
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я