...
ГоловнаКулінаріяЯк правильно додавати масло та молоко в картопляне пюре

Як правильно додавати масло та молоко в картопляне пюре

Підпишіться на нас:

Жоель Робюшо, якого називають «шеф-кухарем століття», готував найсмачніше картопляне пюре. Недаремно його удостоїли зірки Мішлена. За цим рецептом можна приготувати таке ж смачне пюре, як подають у ресторані мішленівського Joël Robuchon в Metropole Monte-Carlo в Монако.

Подробиці

Свого часу кухар зробив страву витвором мистецтва, а рецепт передавався лише обраним працівникам кухні. Нині цей рецепт більше не секрет.

Інгредієнти звичайнісінькі: знадобиться кілограм гарної картоплі, 250 грамів вершкового масла, стільки ж молока і дрібка перцю.

Знаменитий кухар вибирав лише сорти Бараній Ріг, але підійдуть й інші сорти картоплі. Головне, щоб бульби були великими та крохмалистими. Кладемо картоплю в шкірці в каструлю, заливаємо водою, додаємо дрібку солі.

Варимо картоплю 25 хвилин, зливаємо воду, очищаємо, поки вона тепла.

Тепер тремо картоплю на тертці прямо в каструлю. Додати крижане, попередньо заморожене при температурі мінус 25 градусів вершкове масло. Висушуємо картоплю на середньому вогні, перевертаючи пюре дерев’яною лопаткою.

Коли вся олія розчиниться в картоплі. В окремій каструлі підігріваємо молоко і виливаємо його в картоплю, не забуваючи помішувати. Картопляна маса вийде м’якого кремового кольору.

Готове пюре посипаємо чорним перцем і подаємо на стіл. Смачного!

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...