Як “продовжити життя” букетам зрізаних троянд

0
Як продовжити життя букетам троянд: омолоджуючі хитрощі для зрізаних квітів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто замислюється над тим, як продовжити життя трояндам, що стоять у вазі, аби довше милуватися улюбленими квітами. Якщо букет просто покласти у воду і не міняти рідину, то квіти швидко зів’януть.

Подробиці

Є хитрощі, які передбачають не тільки регулярну зміну води. Існують копійчані засоби, які дозволяють продовжити життя улюбленим квітам у вазі.

Додаткове підживлення значно збільшить тривалість життя зрізаних рослин. Існує шість добавок, які дозволять отримати бажаний результат:

1. Цукровий пісок (1 ст. л. на літр);
2. Столовий оцет (2 ч. л. на літр);
3. Нашатирний спирт (2 краплі на літр);
4. Горілка (1 ст. л. на літр);
5. Активоване вугілля (3 таблетки на літр);
6. Аспірин (1 таблетка на літр).

Існують і більш складні способи, які гарантовано продовжать життя зрізаним трояндам. Гарячі ванни для стебел, які занурюють в 90-градусну воду на 5 хвилин. У момент занурення бутони і листя обгортають в плівку. Підрізавши кінці стебел ще раз, кладуть в холодну воду.

Після того як троянди проведуть 3 години в прохолодній воді, зрізають колючки. Знизу стебла здирають шкірку і злегка обпалюють зріз на полум’ї. Така шокова терапія пробуджує приховані “запаси сил” троянди ще на кілька днів.

 

попередня статтяЯк приготувати ідеальну картоплю фрі в домашніх умовах
наступна статтяЯк господині використовують яблуко під час обсмажування м’яса
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я