3 “секрети” приготування м’якої і смачної печінки

Смачна смажена печінка – мрія справжнього гурмана. Щоб страва не вийшла сухою і твердою, не можна тримати печінку на сковороді довше 5 хвилин. Крім того, є й інші нюанси, які слід враховувати при смаженні печінки.

Замочування

Занурення печінки в молоко на 1,5-2 години перед приготуванням забезпечить страві ніжну консистенцію. Через замочування з продукту зникає гіркота і неприємний запах.

До речі, окріп допоможе зробити продукт ще більш ніжним. Цей спосіб підходить для тушіння печінки: щоб страва стала надзвичайно м’якою, залийте печінку окропом на короткий час.

Борошно

Щоб смажена печінка покрилася рум’яною і апетитною скоринкою, кожен шматочок необхідно обмокати у борошні. Крім того, при такому способі смаження всі соки залишаться всередині.

Сковорідка

Посуд для смаження може бути будь-яким, головне, ретельно його розігріти перед тим, як покласти шматочки печінки і почати приготування.

Обов’язково подбайте про достатню кількість олії.

Кавун Наталія
Кавун Наталія
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин