...
ГоловнаЛайфстайлЩо буде, якщо не обрізати полуницю на зиму: переконання садівників

Що буде, якщо не обрізати полуницю на зиму: переконання садівників

Підпишіться на нас:

Серед дачників більшість людей дотримуються думки, що полуницю на зиму потрібно не тільки підживлювати, але і обрізати. Решта вважають, що  їх спосіб вирощування ягоди єдиноправильний, а тому ніколи не підходять до грядки з садовими ножицями в руках.

Подробиці

Вважається, що тривалість життя полуничного листка складає 90-240 днів, а за один сезон кущ переживає дві хвилі зростання – навесні і вкінці літа.

Від стану зелені залежить кількість і якість врожаю, а також загальний стан рослини. То чи потрібно обрізати кущ. Спробуємо дати відповідь на це запитання.

Думка опонентів

  1. Отже, дана категорія садівників твердо переконана, що листя допомагає кореневій системі розвиватися, від нього залежить фотосинтез, газообмін, регулювання температури, випаровування вологи та інше. Це все прописані істини, які не потребують доказів;
  2. Але при цьому садівники впевнені, що від листя залежить те, наскільки добре перезимує полуниця. Тобто, якщо восени видалити все листя, то можна зрушити настання фази спокою куща, тим самим змусивши полуницю активно нарощувати нове листя, що в умовах настання холодів забирає  останні сили ягідника.
  3. Також є аргументи про тінь, використання вологи корінням, живлення. Але найголовніше, запевняють  противники, що рання обрізка впливає на урожай наступного року, адже в цей час закладаються бруньки нового сезону.

Думка прихильників

У прихильників цього методу є свої аргументи і основні з них звучать так – омолодження куща і профілактика грибкових захворювань. При цьому вони не наполягають на тому, що необхідно скошувати всі верхівки, а видаляють тільки уражені листя – з плямами і слідами присутності комах.

Їх противники впевнені, що цей спосіб не допоможе, адже не тільки рослина, але і грунт схильний до зараження грибком. Тому при перших ознаках захворювань садівники радять видаляти відразу весь кущ, а то і сусідні з ним, замість того, щоб зрізати листя.

 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...