Що потрібно зробити, щоб варення було густим

0
Що потрібно зробити, щоб варення було густим
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Липень – час нескінченних закаток, засолок та заготовок на зиму. Тільки встигай крутитися, щоб встигнути зробити все вчасно і не пропустити можливість приготувати смачні запаси на зимовий період. Багато господинь у цю пору варять найсмачніше варення з полуниці, кульбаб, смородини та абрикос. Однак у процесі варіння варення доводиться стикатися з поширеною проблемою – ласощі не густішають.

Щоб не зіпсувати солодке та смачне варення, потрібно знати прості правила його приготування.

Як правильно загустити варення

Якщо варення залишається рідким і не густіє, є прості способи, як досягти потрібної густоти та консистенції.

Фрукти

При варінні варення потрібно вибирати правильні фрукти. Що це означає. Для варення не підійдуть стиглі фрукти. Вони містять менше желюючих речовин ніж недостиглі.

Висновок один: для варення відбираються трохи недозрілі ягоди. Тільки в цьому випадку можна досягти потрібної густоти варення.

Лимон

Хитрість, яка дозволить швидко загуснути варенню, не здивує. Про неї знають багато господинь, які як загусник використовують сік лимона.

Його невелика кількість додається у варення для густини. Варення після варіння з лимонним соком виявиться в’язким.

Вода

Найкраще варити варення з ягід та цукру, але без води. Ягоди засипаються цукром і потрібно дочекатися, коли вони пустять сік. Після цього можна приступати до варіння.

попередня стаття2 “секрети” приготування смачного борщу
наступна статтяЧим змастити пиріжки, щоб вони блищали
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я