...
ГоловнаКулінаріяЯк замочити горох, щоб зварився за 15 хвилин

Як замочити горох, щоб зварився за 15 хвилин

Підпишіться на нас:

Горох можна швидко зварити без замочування “на ніч”. Виявляється, є способи, які допоможуть гороху зваритися набагато швидше. Мудрі господині не допускають банальних помилок, вони знають тонкощі та хитрощі, щоб приготувати горох швидко без хімії та додаткових зусиль.

Які помилки потрібно врахувати під час приготування гороху

  • По-перше, горох треба промивати. Але господині цей «пунктик» часто пропускають чи забувають про нього. Горох обов’язково потрібно промивати перед відварюванням, щоб очистити горошини від крохмального борошна, клейковини, що оточує горошини. Горох важливо промивати до прозорості – особливо ретельно. Такий спосіб прискорить набухання горошин та його відварювання.
  • По-друге, замочувати горох не можна у холодній воді. Тільки у гарячій. Якщо ви замочуватимете горох у холодній воді, то він швидко не звариться. Горошини набухнуть лише у гарячій воді та швидше очистяться від клейковини.
  • По-третє, варити горох треба вміти. Багато господарок варять горох неправильно.

Щоб вирішити проблеми з варінням гороху, потрібно його промити, потім довести горох до кипіння і знову промити. Потім залити горох окропом.

У такий спосіб ми позбавляємося піни, яка перешкоджає швидкому приготуванню гороху. У окропі горошини зможуть набухнути максимально швидко.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...