...
ГоловнаЗдоров'я6 корисних продуктів, які не можна їсти занадто часто

6 корисних продуктів, які не можна їсти занадто часто

Підпишіться на нас:

Адепти здорового способу життя легко відмовляються від десерту на користь зайвої порції пісного м’яса або риби, вважаючи, що вони роблять правильний вибір. При цьому мало хто знає, що надлишок їжі, яку ми звикли вважати корисною, може бути шкідливішою для організму, ніж ті ж солодощі. Ррозповідаємо про поживні та збалансовані продукти, які не можна їсти надто часто.

КОПЧЕНИЙ ЛОСОСЬ

Хороша новина для любителів червоної риби – свіжий лосось треба їсти як можна частіше. А ось порції копченого лосося у раціоні краще обмежити. Справа в тому, що копчена риба містить у складі поліциклічні ароматичні вуглеводні – сильний канцероген, який може спричинити розвиток раку.

КОМБУЧА

Не секрет, що комбуча, або чайний гриб, дуже корисний напій з великою кількістю пробіотиків у складі. Однак не варто забувати, що він містить глюкуронову кислоту, надлишок якої може викликати сильну печію.

ТУНЕЦЬ

Тунець – це джерело заліза, цинку і магнію, до того ж він містить велику кількість білка. Але в цій рибі також є досить висока концентрація ртуті, тому її не варто їсти занадто часто. Ртутне отруєння може призвести до проблем із зором та м’язової слабкості.

КОКОСОВА ОЛІЯ

У кокосової олії є маса переваг і широка сфера застосування, проте її слід вживати з обережністю. Справа в тому, що кокосова олія – це насичені жири, в яких містяться тригліцериди, здатні знижувати рівень загального холестерину. Це спричиняє ряд психофізіологічних змін, небезпечних для здоров’я людини, включаючи брак вироблення деяких гормонів і авітаміноз.

ГОТОВИЙ СУП

На перший погляд, суп у банці або пакеті є непоганим варіантом обіду, коли не хочеться витрачати багато часу на готування та миття посуду. У ньому є достатня кількість овочів, він поживний і містить мало калорій. За всіх цих переваг готовий суп має один великий недолік: в ньому дуже багато солі. Чашка супу може містити 1500 мг натрію, тому що добова норма для дорослої людини становить близько 2000 мг.

М’ЯСО НА ГРИЛІ

Незважаючи на низьку калорійність і високий вміст білка, м’ясо на грилі у великій кількості здатне нашкодити організму. Коли ви готуєте м’ясо за високих температур, то у ньому створюються речовини під назвою гетероциклічні аміни. Високі температури, що використовуються при жарінні, грилі та барбекю, створюють величезну кількість небезпечних сполук, які можуть стати причиною розвитку ракових клітин. Запікання в духовці виробляє менше гідроциклічних амінів, а запікання, тушкування і варіння практично безпечні для людини.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...