Що потрібно зробити з картоплею у червні і серпні, щоб збільшити врожай

0
Що потрібно картоплі у червні і серпні, щоб зібрати врожай
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Картоплю намагаються вирощувати навіть ті дачники, у кого ділянка займає лише кілька соток. З травня по серпень-вересень городники спостерігають за грядкою чи невеликим полем, на якому зростає ця багатьма улюблена культура. У червні у дачників період насичений. Першого місяця літа потрібно встигнути зробити безліч завдань. До уваги вимагають майже всі рослини на городі: полив, підживлення, шкідники. Картопля не є винятком і так само потребує уваги до себе. У червні дачникам, які вирощують цю культуру, потрібно встигнути зробити три справи.

Підгортання

Завдяки йому картопля наростить додаткові коріння, на яких сформуються плоди. Підгортання мінімізує шанс їхнього оголення, тому можна не боятися, що бульби позеленіють.

Агротехнічний захід найкраще проводити на початку червня. Якщо це робити пізніше, то ризик пошкодження кущів багаторазово збільшується.

Мульчування

Процедура є актуальною для невеликих ділянок. Мульчування зберігає вологу у ґрунті, перешкоджає зростанню бур’янів, що у свою чергу зменшує ймовірність розвитку грибкових хвороб. Як мульчу досвідчені овочівники рекомендують використовувати солому.

Захист від хвороб та шкідників

Червень – це місяць суворої боротьби зі шкідниками, які мають на меті з’їсти якнайбільше і наплодити якомога більше помічників. Також слід оцінювати стан кущів, перевіряти на наявність хвороб, щоб своєчасно вилікувати рослини.

попередня статтяЯк з минтаю приготувати смачні котлети
наступна статтяЯк за 10 хвилин приготувати печиво на огірковому розсолі
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я