...
ГоловнаКрасаЩо треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Що треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Підпишіться на нас:

Хочеш палку дискусію серед подруг, запитай їх, як з якою частотою правильно мити голову!

Справа в тому, що для кожної з нас є правильна відповідь: хтось користується шампунем двічі на тиждень, хтось — щодня. Але майже всі ми часом ставимо собі запитання: «А чи можливо робити це рідше?»

Як тренувати волосся?

Не дивно, що в  TikTok дуже популярна техніка «тренувати волосся», а саме просто потрібно поступово збільшувати паузи між водними процедурами. Блогери стверджують, що це допомагає шкірі голови звикнути виробляти менше себуму, завдяки чому волосся довше виглядає чистим.

Але, як пояснює трихолог Хелен Ріві, волосся — не пес, якого можна дресирувати. А трихолог Еббі Юнг додає, що вироблення шкірного сала залежить від балансу наших гормонів, а не від того, як ми часто миємо голову. Іншими словами, якщо ти терпітимеш дискомфорт від немитої голови та неестиетичного вигляду жирної шевелююри, то навряд чи привчиш волосся поводитися інакше — швидше зашкодиш мікробіому шкіри голови.

Але чи можна якось мити волосся рідше?

Почнемо з головного: мити голову щодня — один із варіантів норми. Зрештою ми вмиваємося вранці і ввечері, і ніхто нас за це не соромить — ні блогери, ні медики. Не варто думати, що шкіра під волоссям якісно настільки відрізняється від шкіри обличчя, що для неї є якісь окремі правила.

Отже, частота миття не пов’язана із здоров’ям волосся. Однак із зручністю ще як! За словами трихологів, якщо ти хочеш змінити свій графік і рідше користуватися шампунем та кондиціонером, то допоможуть не паузи, а кілька лайфхаків.

Розчісуй волосся

Ця проста процедура допоможе перерозподілити себум по всій довжині волосини, а також відполірує волосся та забезпечить шкірі голови м’який та делікатний масаж. Використовуй щітку з щетини кабана, не варто занадто старатися  — вистачить трьох хвилин перед сном. Вже через місяць ти зможеш побачити перші результати, волосся  матиме значно кращий вигляд.

Використовуй шампунь глибокого очищення

Принцип простий: чим краще щось відмито, тим більше часу знадобиться, щоб воно знову забруднилося. Тому варто додати у свою б’юті-рутину шампунь глибокого очищення або пілінг для шкіри голови – використовуй його раз на тиждень, не частіше.

Мий голову теплою водою

Як пояснює Ріві, температура води — дуже важливий фактор: гаряча може пересушувати волосся, холодна — порушити кровопостачання волосяних фолікулів. Так що використовуй теплу воду для здоров’я і краси волосся.

Використовуй сухий шампунь

…але не будь-який. За словами Ріві, цей засіб небезпечний — волосся на деякий час може виглядати краще, але його здоров’я… погіршується. Справа в тому, що частки шампуню можуть забити пори, заблокувавши фолікули. Трихолог рекомендує замість аерозольних шампунів використовувати пудри дрібного помелу з натуральними інгредієнтами, наприклад, з тапіоки або рисового крохмалю. Вони вбирають надлишки шкірного жиру та освіжаючи волосся.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як зупинити осінній «волосопад» і покращити якість волосся

Сезонне випадіння волосся - поширене явище, з настанням холодів волосся стає сухим, як листя на деревах. Разом із...

Головне питання, яке потрібно задати нейл-майстру для якісного манікюру

Найчастіше при плануванні запису в манікюрний салон ми вибираємо локацію і майстра, переглянувши роботи в Instagram та прайс....

Як позбутися лупи, раз і назавжди

За статистикою з хронічним себорейним дерматитом стикається більше 50% людей по всьому світу. На жаль, одного шампуню для...

Чому у туркень такі густі темні брови: місцеві красуні використовують один ефективний засіб

У східній поезії безліч сюжетів присвячених красі жіночого погляду, і в традиціях турецьких красунь приділяти велику увагу майстерному...