Чиста правда про готовий м’ясний фарш: що потрібно знати покупцям

0
Для чого додавати цукор в котлетний фарш: кулінарні поради
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Напівфабрикати це зручно, будь-яка зайнята господиня це підтвердить. Але чи так це смачно та корисно? Сирий фарш з м’яса та птиці сьогодні можна придбати практично в кожному супермаркеті, у будь-якій м’ясній лавці.

Подробиці

Але варто розібратися, з чого і як підприємливі працівники торгівлі виготовляють таку популярну товарну позицію.

Свинячий фарш

Якщо магазин займається виключно м’ясом, є шанс купити справді непоганий фарш. Доступна ціна та прибуток фірми ховається у вартості вихідної сировини.

Наприклад, це може бути яловича вирізка, обрізки та недороге тонке сало, яке складно продати.

Хороша електром’ясорубка легко справляється з жилами. Такий фарш часто крутять у присутності покупця, не вимішують і продають прямо з м’ясорубки. Це досить жилисте м’ясо в перемеленому вигляді виглядає непогано і їстівно.

Фарш із птиці

Промислове виробництво нещадне, тому в курячий фарш потрапляють хрящі, шкіра із залишками пера та весь внутрішній жир з тушки.

В результаті куряча котлетка при обсмажуванні втрачає у вазі майже третину ваги. Яке ж м’ясо попадає на перемолку в цьому випадку?

Промислова курятина псується досить швидко. Для продовження термінів реалізації тушки відправляють на обвалювання – все м’ясо зрізається з кісток і забирається в заморожування окремо від шкіри та жиру.

Виморожене м’ясо курки втрачає неприємний запах. Після цього по техкарті складається суміш для фаршу – червоне м’ясо з гомілки та стегон, обрізь філе після зачистки кільових кісток та ребер, зачищена шкіра та трохи внутрішнього жиру.

Фарш із птиці ретельно вимішується, відбивається, а для продовження свіжості в нього вводиться спеціальний консервант, який утримує вологу всередині.

Приємний зовнішній вигляд товару – половина успіху. Тому так добре розходиться фарш прямо з м’ясорубки.

Там однорідність продукту досягається іншим способом, без ретельного вимішування – потрібно у правильній пропорції нарізати та змішати шматочки м’яса та сала, які готуються для подрібнення.

Фарш з курки або індички в такий спосіб готувати не вийде, тому що шкіра птиці буде надто помітною.

Для фаршу з птиці готується шапка: шматочки філе перемелюють на ручній м’ясорубці і акуратно викладають поверх готового до продажу продукту. Уважні покупці це помічають і висувають претензію.

Скільки коштує фарш?

Фарш не може коштувати дешевше за м’ясо, це аксіома. Сюди треба додати оплату праці, комунальні рахунки, вартість оренди тощо. Чистий прибуток з фаршу становить щонайменше 100% від витрат на вихідні продукти.

У фарш легко можна сховати несимпатичні шматочки з кров’ю, з терміном придатності, що закінчується. Це вигідно продавцю, а покупець платить за можливість швидко приготувати якусь їжу.

Користуватися м’ясорубкою вдома можуть собі дозволити люди, які мають на цей процес достатню кількість часу.

Як зробити вдома вигідний та корисний фарш?

Для дієтичних страв можна пропустити через м’ясорубку чисте філе з курки чи індички. Шкіру птиці не варто додавати, тому висмажуватись такі котлетки не будуть.

Зрізати м’якоть із пташиної тушки неважко, і за вартістю це буде цілком доступним. Замість топкого курячого жиру можна взяти шматочок сала.

Експериментувати з фаршем домашнього приготування можна цілком успішно, адже на власній кухні ви господар ситуації.

попередня статтяПідживлення для гортензій у сезон: запорука пишного цвітіння
наступна статтяЯк виростити по-справжньому смачний горох: шпаргалка посіву
Бібліотекар зі стажем. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати. З радістю ділюсь ними з читачами

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я