Від яких продуктів очі вранці сяють, а від яких з’являються набряки

Підпишись на нас:

Рекомендуємо прочитати цей текст, перш ніж готувати вечерю

Почнемо з найочевиднішого — сіль та алкоголь. У вечірній час вони майже гарантовано зроблять повіки опухлими. Не можете відмовити подрузі чи коханій людині в келиху вина за компанію? Обов’язково збалансуйте його склянкою води. Крім очевидних маринованих продуктів чи чіпсів, постарайтеся повністю обмежити на ніч «приховану сіль» , яка міститься у хлібі та картоплі. А при приготуванні страв використовуйте розмарин, куркуму, імбир, часник та кардамон. Протизапальна «магія» цих приправ, по-перше, знизить ризик набряку, а по-друге, боротиметься з почервоніннями чутливої ​​шкіри навколо очей, доки ви спите.

Менш очевидна причина «ефекту жаби» — свіжі томати. Овоч належить до сімейства пасльонових та містить високу дозу соланіну, речовини, що викликає запалення на слизових. Зрадливо «працює» і баклажан. Науково цей факт, щоправда, не доведений, але на нього регулярно вказують у своїх експертних зож-порадах уважні до власної шкіри та фігури супермоделі. Спробуйте виключити пасльонові з раціону на три тижні та помітите колосальні переваги для вашої шкіри та сну. Впливовий експерт з харчування з Нью-Йорка Бріжитт Зейтлін рекомендує замінити їх під час вечері такими легкими для травлення овочами, як артишок, шпинат, рукола, огірки, спаржа, авокадо та батат.

Хрестоматійна «склянка теплого молока на ніч», можливо, і заспокоює нервову систему, викликаючи асоціації з безтурботним дитинством, але очам від цього чесно не легше. Молоко, сир, йогурт і навіть улюблений кефір можуть спровокувати набряк верхньої повіки, особливо якщо з віком лактоза почала засвоюватися гірше (у числі симптомів – відчуття тяжкості в шлунку). Якщо склянка вечірнього молока входить до ваших закоренілих звичок, а мішки навколо очей викликані нібито «спадковістю», проведіть експеримент і спробуйте пару тижнів молочні та кисломолочні продукти на ніч не вживати.

Золоте правило будь-якого адепта правильного харчування – залишити 5-10% у раціоні на заборонені задоволення: скажімо, морозиво, арахісову пасту, печиво з шоколадною стружкою або пончик. А якщо ні, то буде занадто важко дотримуватися здорового способу життя і можна періодично зриватися. Головне, знати міру, слабкості можливі, але не пізніше 16.00. Будь-які подібні ласощі насичені жирами і цукром, які заважають заснути і не приємно впливають на зовнішній вигляд.

Всупереч поширеній думці, що солодощі підвищують настрій, у нічний час вони, навпаки, сприяють виробленню гормону стресу кортизолу, який перешкоджає виробленню колагену, що омолоджує. Альтернатива – половина банана або ½ склянки сушеної вишні, які підвищують рівень мелатоніну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати італійський десерт «Крем-кава» з 4 інгредієнтів: мус без випікання, яєць та борошна

Десерт, який дуже просто готувати. Потрібен тільки міксер для...

Cтало відомо про найпростіший рецепт горіхово-бананової граноли

Досить смажити яєчню чи омлет. Можна приготувати значно апетитніший...

Чашка м’ятного чаю на ніч допоможе при безсонні: про користь м’яти

М'ята має безліч корисних властивостей, тому треба, щоб завжди...

Американського актора Бена Аффлека прискіпливо розглядають в мережі: ботокс, омолодження чи пластична операція

Прихильники американського актора були шоковані зміненим виглядом Бена Аффлека....

Чому ялині та сосні не місце на подвір’ї: садити чи не садити

Існує багато різних повір'їв про те, що ялину та...

Названо три продукти, які потрібно додавати в салат з буряками: смак досягне нового рівня

Корисний та пікантний салат. Буряк нейтральний за своїм смаком,...

Від цього добрива редиска піде у стрілку: про користь та шкоду деревного попелу

Попіл - натуральне добриво, яке люблять городники. Вони підживлюють...