...
ГоловнаЗдоров'яДієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Підпишіться на нас:

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і сирі овочі мають унікальні переваги, і найкраще дотримуватися дієти, що складається з обох типів продуктів, вважають експерти:

«Приготування їжі може зробити деякі вітаміни та мінерали більш біодоступними. Це пов’язано з тим, що при приготуванні їжі клітинні стінки рослинних продуктів руйнуються, що полегшує засвоєння певних поживних речовин вашим організмом», – розповіла в інтерв’ю Yahoo Life дієтолог Мішель Рутенштейн.

Так, наприклад, приготування броколі може підвищити доступність сульфорафану, який відіграє важливу роль у зниженні ризику хронічних захворювань, у тому числі онкології. А приготування моркви здатне збільшити кількість засвоєного бета-каротину, який сприяє виробленню вітаміну А, необхідного для зору, імунної системи та здоров’я шкіри.

За словами фахівця, вибір формату вживання овочів залежить від того, яку поживну цінність ви хочете отримати:

“Зміст вітаміну С у сирих помідорах значно зменшується в процесі приготування, але, наприклад, у томатному соусі значно більше біодоступного антиоксиданту лікопіну”, – пояснила Рутенштейн.

Іншими словами, корисно включати до свого раціону як свіжі фрукти, так і страви з них, не переживаючи про втрачені вітаміни.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...