...
ГоловнаЗдоров'яЩо буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Підпишіться на нас:

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою!

Багато лікарів та вчених на повному серйозі прирівнюють кофеїнову залежність до наркотичної. Механізми впливу на організм людини у цих двох випадках і справді схожі. Відмінність лише у тому, що кофеїн не провокує соціально небезпечну поведінку та виключає ризик передозування.

Хороша новина і в тому, що позбавитися такого роду залежності можна і без медичного втручання. Тільки от «кофеїнової ломки» це не виключає. Розповідаємо, як організм чинитиме опір, коли ви відмовитеся від улюбленого напою.

Через 1 день

Організм відчує, що щось не так уже через добу після відмови від кави. Перші два дні будуть найважчими. Не отримавши звичну дозу, організм трохи збунтується, і до цього варто підготуватися.

Через тиждень

Через тиждень можуть виявитися й інші побочки у вигляді головного болю та безсоння. Зазвичай вони проходять через 72 години, проте швидкість звикання до життя без кофеїну є суто індивідуальною.

Через місяць

На повну реабілітацію зазвичай витрачається близько 30 днів. За цей час організм встигає попрощатися з кофеїном як зі стимулятором нервової системи, а ти нарешті можеш насолодитись усіма радощами відмови від напою у вигляді чудового самопочуття.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...