...
ГоловнаКулінаріяТоп-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Підпишіться на нас:

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова піде зовсім не про алкоголь, а про корисні продукти та страви, які допоможуть зберігати тепло навіть у найхолодніші дні.

Чи знала ти, що головним регулятором температури в нашому організмі є не шкіра чи потові залози, а щитовидна залоза. Саме вона виробляє гормон тероксин, який контролює процес теплообміну. Щитовидка дуже розумна, але наше завдання допомогти їй адаптуватися в період різкої зміни сезону із спекотного літа на холодну осінь. Запам’ятовуйте ці 5 продуктів, які допоможуть органу працювати правильно і зігрівати тебе зсередини.

Крупи та бобові

У бурому рисі, бобах та інших складних вуглеводах багато клітковини, яка довго перетравлюється організмом. У процесі їхнього розщеплення виділяється багато енергії, за рахунок чого наше тіло нагрівається. Цілий ряд досліджень довів, що прийоми їжі, багаті складними вуглеводами, посилюють теплогенез. Тому восени починай свій день із тарілки гарячої каші, а в обід віддай перевагу супам із сочевицею чи горохом.

Солодощі

Смаколики, які маістять жири, теж добре зігрівають наше тіло. Принцип той самий: вони вимагають великих зусиль від організму у процесі перетравлення. Тому солодкий десерт явно зігріє тебе перед прогулянкою краще, ніж те саме яблуко. Однак тут головне знати міру: поглинання солодощів у великих кількостях загрожує появою зайвих сантиметрів на талії.

Банани

Не очікувала побачити банани у цьому списку? Насправді ці фрукти багаті на вітаміни групи B і магній, які й допомагають щитовидній залозі регулювати температуру тіла в холодну пору року. Одного великого банана на день цілком достатньо, щоб трохи зігрітися.

Горіхи та сухофрукти

Вони неймовірно поживні та відмінно зігрівають у холоди. Використовуй горіхи та сухофрукти як перекушування: жмені на день вистачить, щоб не переборщити з калоріями.

Імбир

Ні для кого не секрет, що корінь імбиру має відмінний зігріваючий ефект. Роби з ним напої, або додай у гарячі страви як спецію. Однак пам’ятай, що термічна обробка має бути мінімальною, щоб імбир не втратив своїх корисних властивостей.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...