...
ГоловнаКулінаріяЯк збити вершки, щоб не перетворити продукт на масло

Як збити вершки, щоб не перетворити продукт на масло

Підпишіться на нас:

Збиті вершки – смачний та обов’язковий компонент багатьох страв. З них роблять крем для тортів і капкейків, додають у гарячий шоколад або каву і використовують як прикрасу для всіляких десертів. Проте не всі господині, особливо ті, яким довелося зіткнутися із збиванням вершків уперше, роблять це правильно.

Щоб не зіпсувати продукт і довести його до необхідної консистенції, підготуйте заздалегідь всі необхідні складові цього процесу.

Для цього знадобиться:

  • вершки (жирністю від 30% та вище);
  • цукор (краще цукрова пудра);
  • холодне місце (підійде звичайний холодильник);
  • міксер (пригодиться будь-який агрегат).

Особливості

Все, з чим стикаються вершки, має бути холодним. Для цього в холодильник слід помістити не тільки сам продукт, але і ємність, в якій ви будете його збивати, і навіть віночок міксера.

Охолоджені вершки вилийте у склянку. Починати збивати масу слід з невеликих обертів, лише поступово збільшуючи швидкість до максимуму.

При цьому безперервно стежте за поверхнею вершків – як тільки на ній з’являтимуться сліди від віночка, а самі вершки збільшаться в обсязі і придбають повітряну структуру, значить, час вимикати прилад.

Робити це слід не відразу – поступово знижуйте швидкість збивання. У цей момент можна додати до вершків цукор або цукрову пудру.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...