...
ГоловнаПорадиЧотири фактори неправильного догляду, які псують ламінат

Чотири фактори неправильного догляду, які псують ламінат

Підпишіться на нас:

Ламінат давно вже став альтернативою для звичайного паркету. Він простий у вкладанні, більш доступний за ціною та легко монтується. Зокрема, його не треба покривати лаком, як традиційний паркет.

Виробники зазначають, що термін експлуатації ламінату складає в середньому від 15 до 30 років. При правильному та уважному догляді підлогове покриття збереже зовнішній вигляд та не потребуватиме заміни. Зверніть увагу на чотири фактори, які можуть зіпсувати ваш ламінат.

Пісок, пил, бруд. Рекомендується часто проводити сухе прибирання. Дрібні фракції піску та бруду виконують абразивну функцію, тому пошкоджена поверхня буде втрачати презентабельність та привабливість вигляду.

Надмірна волога. Прибирання мокрою шваброю — це добре. Тільки треба враховувати нюанс надмірного зволоження. Не треба мити ламінат таким чином, щоб він залишався мокрим та висихав сам по собі. Волога, яка багато разів буде діяти на підлогове покриття, призведе до пошкодження його структури. Особливо це стосується ламінату до 21-23 класу.

Мийні засоби. Використовуйте для ламінату спеціальні, а краще за все просто мити водою. Для матового та глянцевого покриття є окремі категорії засобів, які допомагають ефективніше прибрати бруд, а при потребі повернути блиск (поліроль).

Підбори. Якщо ви любите носити взуття на підборах, тоді з метою догляду за вашою підлогою, не робіть цього. Не ходіть по ламінату, бо можете лишити після себе продавлену поверхню у вигляді сколів, тріщин. Потім доведеться їх обробляти, маскувати, лакувати, щоб остаточно не зіпсувати певну секцію ламінату.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Безпечний домашній фумігатор проти комарів замість магазинної «хімії»

Постійно дихати хімічними засобами — не найкраща ідея. Виробники стверджують, що вони безпечні. Проте значно безпечніше, коли ви...

П’ять продуктів, які засмічують зливну трубу

Чи завжди ви замислюєтеся над тим, що саме зливаєте в мийку. Ніби нічого особливого, а в певний момент...

Як видалити подряпини з пластикового підвіконня

Пластик належить до популярних та стійких до пошкоджень матеріалів. Проте на ньому також з часом з'являються подряпини. І...

Як прибрати вм’ятини з лінолеуми за 30 секунд

Лінолеум — практичний матеріал для підлоги. Його легко вкладати, мити, але від важких предметів та меблів на ньому...