...
ГоловнаЗдоров'яНазваний ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Підпишіться на нас:

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного сечовипускання, головного болю та тремору.

“У людей з тривожністю, депресією або розладами настрою в анамнезі високе споживання кофеїну може посилити почуття нестабільності”, – пояснила дієтолог Майя Феллер в інтерв’ю журналу Time.

Однак і різка відмова від напоїв, що містять кофеїн, може спровокувати вкрай неприємні симптоми через розвиток синдрому відміни — тобто ви можете зіткнутися з «ломкою», як і залежні від значно серйозніших речовин.

“Я не рекомендую відмовлятися від кофеїну відразу, особливо тим, хто споживає його регулярно”, – зазначила експерт.

Дієтолог порекомендувала поступово скорочувати споживання 5-10% щодня як мінімум до досягнення адекватного рівня споживання – 400 мг на добу. У той же час слід розуміти, що відмова від кави та чаю може призвести до скорочення споживання рідини в цілому, тому, відмовляючись від одного напою з кофеїном, слід замінити його на склянку води або напій без стимуляторів. Можливо, ви зовсім незалежні від кави, але страждаєте від зневоднення.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...