...
ГоловнаЗдоров'яВчені зробили несподіване відкриття про перегляд коротких відео

Вчені зробили несподіване відкриття про перегляд коротких відео

Милі цуценята, кошенята, розіграші, фрагменти інтерв'ю - короткі відеоролики в соцмережах вважаються відмінним засобом від нудьги. Втім, і тривале відео можна «укоротити» за допомогою перемотування, пропускаючи не найцікавіші моменти. Однак, згідно з новим дослідженням, все не так однозначно. Результати були опубліковані в Journal of Experimental Psychology.

Підпишіться на нас:

Вчені провели два експерименти – загальна кількість учасників близько 1200 осіб.

У першому випробуванні добровольцям потрібно було спочатку подивитися 10-хвилинне відео без можливості перемотування, а потім протягом 10 хвилин вони могли перемикатися між сімома 5-хвилинними роликами. У другому випробуванні учасники також спочатку дивилися 10-хвилинне відео, а потім могли без обмежень перемотувати вперед або назад 50-хвилинне відео.

«Наше дослідження показує, що, незважаючи на те, що люди перемотують відео вперед або пропускають їх, щоб уникнути нудьги, така поведінка насправді посилює нудьгу. Це також робить їх перегляд менш приємним, менш захоплюючим та менш значущим», — пояснила провідний автор дослідження доктор Кеті Тем, науковий співробітник кафедри психології Університету Торонто.

Здавалося б, сучасній людині доступна маса розваг. Однак дослідження показують, що з 2008 по 2020 рік молодих людей, схильних до нудьги, стає все більше. На думку експерта, тенденція викликає у фахівців занепокоєння, оскільки нудьга пов’язана з негативними наслідками для психічного здоров’я, навчання та поведінки, такими як симптоми депресії, низькі академічні оцінки та навіть садистська агресія.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...