...
ГоловнаЗдоров'яКишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

Підпишіться на нас:

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено подібні рівні двох типів бактерій. Вчені з Іспанії дійшли висновку, що певні кишкові бактерії можуть збільшити ризик того, що людина буде переїдати і стане повнішою. Результати дослідження було опубліковано у журналі Gut. Повідомляється, що у ньому взяли участь 88 осіб, середній вік яких становив 48 років, а також 103 миші.

Схильність до харчової залежності – це, на думку вчених, результат поєднання генетичних факторів та факторів довкілля:

“Люди з генетичною схильністю можуть втратити контроль над їжею, якщо вони вживають нездорову їжу, яка може призвести до ожиріння”, – зазначив доктор Рафаель Мальдонадо, співавтор дослідження.

Дослідники також виявили, що збільшення кількості корисних бактерій під назвою Blautia здатне запобігти розвитку звикання до їжі у мишей. У планах експерти перевірити ефективність маніпуляції на людях:

“Отримані дані дуже важливі, тому що вони показують, що цей тип бактерій фактично захищає від розвитку компульсивної харчової залежності”, – розповіла старша авторка дослідження Олена Мартін-Гарсія.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...