...
ГоловнаЗдоров'яЦя приправа зменшує симптоми депресії на 42% лише за 4 тижні

Ця приправа зменшує симптоми депресії на 42% лише за 4 тижні

Нове невелике дослідження показало, що для боротьби із симптомами депресії може бути достатньо кількох ковтків оцту – не плутати з оцтовою кислотою!

Підпишіться на нас:

Дослідники з Університету штату Арізона виявили, що у людей із надмірною вагою ця приправа здатна зменшити симптоми депресії на 42% лише за чотири тижні. Доведено також, що оцет знижує рівень цукру в крові, кров’яний тиск і рівень холестерину, а також може сприяти зниженню ваги за рахунок прискорення обміну речовин.

Дослідники давали по дві столові ложки розведеного червоного винного оцту двічі на день (або по одній таблетці плацебо один раз на день) 45 добровольцям. В експерименті брали участь як чоловіки, і жінки віком від 18 до 45 років з ІМТ від 20 до 40, що у основному означає наявність надлишкової маси тіла чи ожиріння. Результати були опубліковані у журналі Nutrients.

До та після «лікування» експерти заміряли рівень депресії за допомогою спеціальних тестів та взяли зразки крові. Якщо у тих, хто пив оцет, показники депресії знизилися на 42%, то контрольна група, що застосовувала плацебо, — лише на 18%. До того ж, рівень нікотинаміду (вітаміну В3) у крові споживаючих оцет збільшився на 86%. Незважаючи на позитивні результати, дослідники заявили, що необхідно провести додаткові дослідження довгострокової дії оцту та нікотинаміду на симптоми депресії.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...